Trek-Segafredo sa pokúša nájsť nového lídra

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed/

Nečakané ukončenie profesionálnej kariéry Alberta Contadora znamená, že WorldTour tím Trek-Segafredo  nebude mať známejšieho lídra na veľké podniky Grand Tour. Americký tím dúfa, že sa šprintér a klasikár John Degenkolb vráti do formy. Z vrchárov v tíme figuruje Bauke Mollema. 

„Je veľmi ťažké nahradiť Alberta. Neexistuje veľa Grand Tour lídorv ako je on. Okrem Froomea a Nibaliho vlastne nie je nikto na jeho úrovni. So súhlasom hlavného sponzora sme sa rozhodli zúročit už vložené peniaze a investovať ešte do lídra pre celkové poradie na nejakej Grand Tour,“ povedal tímový manažér Luca Guercilena.

V hľadáčiku celku sa objavilo meno Geraint Thomas (:sky:). Ten podpísal s tímom Sky kontrakt do roku 2018. Guercilena objasnil, že je ťažké kúpiť niekoho z tímu, akým je napríklad Sky. Waleský cyklista je výborným časovkárom. To potvrdil aj v prológu tohtoročnej Tour de France. V tejto sezóne takisto vyhral preteky Paríž -Nice.

Trek-Segafredo nestihol kúpiť niekoho toto leto, aj keď možností bolo viac ako dosť. Mikel Landa sa presunul do Movistaru, Fabio Aru pravdepodobne opustí Astanu a zamieri do UAE Team Emirates. Rigoberto Uran sa nedohodol s nikým a ostáva vo svojom terajšom celku.

„Samozrejme, že sme sa zaujímali o Arua alebo Landu. No po dohade sme sa rozhodli do podporovania našich aktuálnych jazdcov. Máme Mollemu, Degenkolba, Pantana, Stuyvena, Fellineho či Nizzola. Veríme, že tento tím podá čo najlepší výkon v ďalšej sezóne. Sú na vrchole kariéry a očakávame len poctivé výkony. Taktiež sme podpísali nové mená ako Brambillu a Mullena, ktorí môžu bojovať v kopcovitých etapách,“ vysvetlil Guercilena.

Jazdci americkej stajne vybojovali 17 víťazstiev túto sezónu. Na Tour de France uspel v 15. etape Mollema. Výnimočný moment bolo určite vystúpenie Contadora na Vuelte a jeho víťazný dojazd 20.etapy na Alto de l’Angliru. Trek-Segafredo postihli tento rok aj mnohé zranenia Degenkolba, Nizzola a Fellineho. 

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár