Trojica z UAE Team opustila Burgos po kontakte s Covid-19

UAE Team Emirates Valónsky šíp 2021

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Na momentálne prebiehajúcich pretekoch Vuelta a Burgos došlo k nepríjemnej situácii s koronavírusom. Traja jazdci UAE Team Emirates museli závod opustiť po tom, čo sa stretli s osobou, u ktorej bol potvrdený výskyt ochorenia Covid-19. Sebastian Molano, Cristian Muñoz a Camilo Ardila ešte včera absolvovali prvú etapu, ale v stredu sa na štart už nepostavili.

Kolumbičania sa stretli so zatiaľ nepomenovanou osobou, ktorej test bol včera pozitívny.

Vyhlásenie tímu UAE:

„Traja kolumbijskí jazdci boli v sobotu v kontakte s osobou (mimo pretekov), ktorá bola pozitívna na Covid-19. Podľa protokolov tímu a UCI sú traja športovci izolovaní, poslaní domov a zajtra absolvujú ďalší test,“ citoval server Cyclingnews.

Tím zároveň potvrdil, že pri všetkých pretekároch prebehli riadne testy: dvakrát pred pretekmi, šesť dní pred začiatkom a aj 72 hodín pred prvou etapou.

V tíme UAE mal koronavírus šprintér Fernando Gavíria (:uae:) ešte na začiatku pandémie. Teraz je Kolumbijčan v Burgose a podľa všetkého je v poriadku. Podobne na tom je Max Richeze (:uae:). Ten tiež potvrdil, že koronavírus prekonal a je v dobrom stave.

V Burgose sa prípady s údajným stretom s Covid-19 nekončí. Itamar Einhorn (:isn:) a Alex Dowsett (:isn:) neštartujú, pretože boli v kontakte s pozitívnym jazdcom Omerom Goldsteinom (:isn:).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár