UAE a Movistar zverejnili súpisky pre sezónu 2018

zdroj: twitter.com/movistar_team

Sezóna 2017 je za nami a tímy sa pripravujú na nasledujúci rok. Niektoré už dokonca zverejnili 25-členné súpisky. Na pretekoch Grand Tour sa predstavia podľa nových pravidiel už len 8-členné zostavy a tak tímy redukovali stavy. Najväčšie nákupy spravil tím z blízkeho východu, ktorý do svojich radov priviedol 6 nových mien. Movistar sa nenchal zahambiť a predstavil päticu nováčikov.

UAE

Generálny manažer Carlo Saronni povedal, že cieľ pre nasledujúcu sezónu je víťazstvo na jednej z Grand Tour a tomu sa podriadila prestupová politika. Do tímu prišli mená ako Fabio Aru (AST), Dan Martin (:qst:) či Alexander Kristoff (:kat:). Ďalšími posilami sú Rory Sutherland (MOV), Sven Erik Bystrøm (:kat:) a Alexandr Riabushenko z Neo-Pro. UAE Team Emirates zaznamenal vo svojej prvej sezóne 19 víťazstiev. Medzi nimi napríklad celkové prvenstvá na pretekoch okolo Turecka a okolo Abu Dhabi. Na Gire pridal víťaznú etapu Jan Polanc, na Vuelte Matej Mohorič. Na odchode z tímu sú spomínaný Matej Mohorič (:bmt:), Louis Meintjes (:ddd:), Andrea Guardini (Bardiani CSF), Marko Kump (CCC Sprandi Polkowice), Frederico Zurlo a Przemyslaw Niemiec.

Zostava tímu UAE pre rok 2018

Anass Ait el Abdia, Fabio Aru, Darwin Atapuma, Matteo Bono, Sven Erik Bystrøm, Simone Consonni, Valerio Conti, Rui Costa, Kristijan Durasek, Roberto Ferrari, Filippo Ganna, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen, Marco Marcato, Daniel Martin, Yousif Mirza, Manuele Mori, Simone Petilli, Jan Polanc, Edward Ravasi, Aleksandr Riabushenko, Rory Sutherland, Ben Swift, Oliviero Troia a Diego Ulissi.

Movistar

Najväčšie meno, ktoré posilnilo tím Movistaru je Mikel Landa (:sky:). Ten sa pripojí k Nairovi Quintanovi a Alejandrovi Valverdemu ako líder pre Grand Tour preteky. Španieli zredukovali zostavu z 28 mien na 25. Posledným zapísaným bol Dayer Quintana, ktorý tak začne piatu sezónu v španielskom tíme. Prekvapujúco sa do kádra nezmestil Daniel Moreno. Okrem spoínaného Landu prišli Rafael Valls (:lts:), Eduardo Sepulveda z Fortuneo-Oscaro, Jaime Roson z Caja Rural-Seguros RGA a Jaime Castrillo z Neo-Pro. Opačným smerom sa pobrali Daniel Moreno (:cdt:), Jesus a Jose Herradovci (Cofidis), Jonathan Castroviejo (:sky:), Gorka Izagirre (:bmt:), Rory Sutherland (:uae:) a Alex Dowsett (:kat:).

Zostava tímu Movistar pre rok 2018

Andrey Amador, Winner Anacona, Jorge Arcas, Carlos Barbero, Daniele Bennati, Carlos Betancur, Nuno Bico, Richard Carapaz, Héctor Carretero, Jaime Castrillo, Victor De La Parte, Imanol Erviti, Rubén Fernández, Mikel Landa, Nelson Oliveira, Antonio Pedrero, Nairo Quintana, Dayer Quintana, José Joaquin Rojas, Jaime Roson, Eduardo Sepúlveda, Marc Soler, Jasha Sütterlin, Rafael Valls a Alejandro Valverde.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár