UAE Team Emirates chce patriť k najlepším. Ďalšia posila im v tom pomôže

zdroj: twitter.com/danmartin86

Írsky cyklista Dan Martin (:qst:) bude v sezóne 2018 obliekať dres tímu zo Spojených arabských emirátov. Pridal sa k nemu aj skúsený domestik Rory Sutherland (MOV).

Po dvoch rokoch v tíme Quick – Step Floors sa Martin rozhodol pre iný tím s vidinou lepšieho umiestnenia na nejakom veľkom etapovom preteku. Tento rok skončil na tých najznámejších, Tour de France, na šiestom mieste v celkovom poradí. Možno by to bolo lepšie umiestnenie, ak by sa počas pretekov v páde nezranil a nestratil tam minútu. Tour totiž dokončil s dvomi zlomenými stavcami.

„Príležitosť prestúpiť do tohto ambiciózneho celku, ktorý má za sebou svetoznáme spoločnosti nebolo možné odmietnuť. Pridať moje skúsenosti a tak vytvoriť tím, ktorý bude vyzývať tých najlepších na svete je motivujúce,“ vyjadril sa Martin na tímovej tlačovke.

Taktiež pripomenul, že pri výbere mu pomohla ponuka na jazdca číslo jeden, keďže nasledujúce roky budú tie najdôležitejšie v jeho športovej kariére.

UAE Team Emirates stratili svojho lídra Louisa Meintjesa, ktorý sa vráti to Dimension Data. Dan Martin dodá celku z blízkeho východu celkom slušné šance na získanie celkového víťazstva na Grand Tour. Tím už potvrdil príchod šprintéra, klasikára a čerstvého majstra Európy Alexandra Kristoffa (:kat:). Špekuluje sa aj o Talianovi Aruovi (AST). S jazdcami ako Rui Costa, Sacha ModoloDiego Ulissi sa počíta aj do nasledujúcej sezóny. To by robilo z tohto tímu jedným z najsilnejších vo World Tour kategórii.

Dan Martin má na svojom konte 17 víťazstiev vo World Tour pretekoch a 11 na podujatiach Grand Tour. Vyhral monumenty Okolo Lombardie či Liege – Bastogne – Liege.

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár