UAE láka asi každého. Marc Soler je tiež novým mužom pre Pogačara

Prestupy
Marc Soler 3. etapa Okolo Romandie 2021

zdroj: ©PHOTOGOMEZSPORT2020

Španielsky cyklista Marc Soler (MOV) sa na konci sezóny stane jazdcom UAE Team Emirates. S tímom sa dohodol na dvojročnej zmluve.

27-ročný Katalánec bol v posledných rokoch spolu-lídrom Movistar Team, ale na svoje celkové víťazstvo na Paríž – Nice nenadviazal. Až vlani sa ozval prvým víťazstvom v etape Grand Tours – na Vuelta a Espaňa 2020 ukázal svoje vrchárske, ale aj zjazdárske kvality. Tento rok vyhral etapu na Okolo Romandie.

Víťaz najprestížnejších mládežníckych pretekov Tour de l’Avenir 2015 vtedy patril k najväčším talentom v cyklistike. Po pár sezónach však nevyšiel z tieňa svojich kolegov, ako Mikel Landa, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, momentálne Miguel Ángel López alebo Enric Mas.

Marc Soler. © BettiniPhoto / Movistar Team

„Nie je tajomstvom, že Marc Soler je jedným z najlepších jazdcov v profesionálnom pelotóne a veríme, že má všetky vlastnosti a pretekársku mentalitu, aby do nášho tímu dobre zapadol,“ povedal manažér tímu UAE Joxean Matxin Fernandez. „Je to útočný jazdec, bojovník a jeho osobnosť a mentálna kvalita ho robí unikátnym pretekárom.“

Tím UAE v tejto sezóne podpísal Joaa Almeidu, ktorý bude taktiež možným lídrom tímu, ale predovšetkým domestik pre Tadeja Pogačara. Predpokladá sa, že aj Soler si je vedomý úlohy, ktorej sa vzchopí. Pomôcť Slovincovi k zisku už tretieho žltého dresu.

„Som veľmi rád, že sa môžem pripojiť k tímu UAE. Prichádzam s veľkým nadšením a s túžbou pracovať. Po siedmich rokoch v Movistare prišiel v mojej kariére správny čas pre nové výzvy,“ napísal v tlačovom vyhlásení Soler.

Megatalent Juan Ayuso

UAE Team Emirates má v posledných rokoch stratégiu podobnú ako Team Sku/INEOS Grenadiers. Podpisuje jazdcov, ktorí majú v iných tímoch kvality na líderstvo, ale vďaka lepšiemu finančnému ohodnoteniu sa stanú pomocníkmi pre najväčších lídrov, v tomto prípade pre Pogačara. Stále si však užijú momenty voľnosti na týždňových pretekoch a klasikách.

Tím sa mení aj na šprintérskom poli. Alexander Kristoff opustí UAE a zamieri do Intermarché Wanty Gobert. Jeho miesto zobral Nemec Pascal Ackermann z BORA – hansgrohe. Naštrbená je aj budúcnosť šprintéra Fernanda Gavíriu, ktorého môže nahradiť kolumbijský krajan José Alváro Hodeg,

Tím UAE získava hlavne mladých jazdcov, ktorí majú veľký potenciál. V strede sezóny do tímu prišiel Juan Ayuso (:uae:). 18-ročný Španiel je v tejto sezóne najlepším jazdcom na U23 scéne. Vyhral mládežnícké Baby Giro v dominantnom štýle. Vo svojich druhých profesionálnych pretekoch za tím UAE skončil na druhom mieste, v basickej klasike nestačil len na Luisa Leona Sancheza (AST).

Čaká sa, že o pár rokov sa práve Španiel Ayuso stane ďalším zo silných vedúcich mužov.

Okrem toho uprostred sezóny prestúpil do Emirátov veľký talent z Nového Zélandu, Finn Fisher-Black. Tím manažérov Matxína či Marua Gianettiho ho získal z mládežníckeho tímu konkurenčného Jumbo-Visma. Fisher-Black je výborným klasikárom a tempárom na časovkárskom bicykli.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár