UAE Tour 2022: Philipsen vyhral parádny súboj šprintérov v 1. etape

UAE Tour 2022
UAE Tour 2022 1. etapa

zdroj: © BORA - hansgrohe / Sprintcycling

Prvá etapa UAE Tour skončila hromadným dojazdom. Tam sa už ako tradične dral do čela Quick-Step Alpha Vinyl. Ich vlak napokon nebol tak dominantný. V závere si to rozdali Sam Bennett (BOH) a Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix). Druhý menovaný bol silnejší a opanoval dnešnú etapu.

Profil 1. etapy UAE Tour

Pred štartom

Priebeh

Na jazdcov dnes čakalo veľmi príjemné počasie, teplomer ukazoval 29 stupňov Celzia. Ihneď po štarte sa vytvoril únik dňa, bolo v ňom päť cyklistov. Skupina bola v zložení Xandres Vervloesem (:lts:), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF-Faizanè), Luca Rastelli (Bardiani-CSF-Faizanè), Pavel Kochetkov (Gazprom – RusVelo) a Dmitry Strakhov (Gazprom – RusVelo). Ich náskok sa po 50 kilometroch pohyboval na hranici troch minút. O ďalších 20 kilometrov však náskok klesol o minútu. Pelotón ihneď zvoľnil a doprial úniku ďalšie dve minúty k dobru.

Nalini - procycling

Na otvorených cestách začínal robiť svoje vietor a preto sa zdvihla v pelotóne nervozita. To nehralo do karát úniku, ich náskok klesol pod dve minúty. Do cieľa stále ostávalo 70 kilometrov. Smolu mal Dmitry Strakhov (Gazprom – RusVelo), dostal defekt a tak bol dostihnutý pelotónom. Štyridsať kilometrov pred páskou bola skupina v čele už na dosah, v pelotóne už Quick-Step a Ineos kuli plány do záveru. Chvíľku nepozornosti si vybral Rick Zabel (:isn:), ocitol sa na zemi, no nevyzeralo to vážne.

Dvadsať kilometrov pred cieľom už bolo všetko pohromade, pomaličky sa tímy pripravovali na hektický záver. 5 kilometrov pred páskou sa do čela drali tímy Education First či Jumbo-Visma. Tadej Pogačar (:uae:) sa taktiež držal v popredí, aby sa nenamotal do pádu. Dva kilometre pred cieľom prebrali oprate jazdci tímu Israel StartUp Nation, no čoskoro tam bol BikeExchange Jayco. V samotnom závere si to rozdali dvaja jazdci – Sam Bennett (BOH) a Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix). Druhý menovaný si lepšie počkal a zvíťazil, za Belgičanom sa rozčuľoval Groenewegen (:bex:), ktorý ostal zatvorený na bariére.

Výsledky (1. etapa UAE Tour)

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár