UAE Tour potvrdila prvých jazdcov. Froome, Pogačar a ďalšie esá

UAE Tour 2021
Chris Froome Israel Start-Up Nation

zdroj: © Bettini Photo

UAE Tour budú tento rok netradične prvými World Tour pretekmi sezóny. Za túto nevšednú situáciu môže pandémia a zrušené preteky v Austrálii. Skupina organizátorov Abu Dhabi Sports Council, Dubai Sports Council a RCS Sport včera potvrdili prvé veľké mená, ktoré sa na pretekoch zúčastnia. Na štarte bude všetkých 19 World Tour tímov. Voľnú kartu dostal tím Alpecin-Fenix. Podujatie sa uskutoční od 21.2 do 27.2. V nových farbách si premiéru odbijú Adam Yates (:ins:), Marc Hirschi (:uae:) či Chris Froome (:isn:). V boji o celkové poradie bude miešať karty i superstar z domáceho tímu UAE – Tadej Pogačar (:uae:).

Preteky odštartujú i skončia v hlavnom meste Abú Zabí. Konkrétna trasa však ešte nie je vonku, taktiež COVID-19 protokol čaká na zverejnenie, podľa ktorého budú tímy postupovať. Mimo jazdcov na celkové poradie tu bude šlušná šprintérska špička. Do bojov o jednotlivé etapy zasiahnu Pascal Ackermann (BOH), Caleb Ewan (:lts:), Sam Bennett (:dqt:) či Fernando Gavíria (:uae:). Okrem šprintérov svoju účasť potvrdil i fenomenálny časovkár Filippo Ganna (:ins:). Svoju premiéru na ceste zažije i Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ktorý bude tri týždne po cyklokrosových majstrovstvách sveta.

Obhajca

Celkové prvenstvo obhajuje Adam Yates (:ins:). Ten bude líder pri premiére v nových farbách. Prvýkrát v živote nebude jazdiť po boku svojho brata Simona, ktorý ostal v Austrálii s tímom BikeExchange.

UAE Tour

Zdroj: theuaetour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Komentáre

Pridaj komentár