UAE Tour: Štvrtá etapa priniesla tesný finiš

UAE Tour 2020
Dylan Groenewegen

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

Preteky UAE Tour dnes pokračovali štvrtou etapou. V nej sa začínalo v Zabeel Park a finišovalo na pešej promenáde v Dubaji. Na jazdcov čakalo 173 rovinatých kilometrov a tak sa očakával hromadný finiš. Medzi favoritov patrili Caleb Ewan (:lts:), Pascal Ackermann (BOH), Sam Bennett (:dqt:) či Fernando Gavíria (:uae:). Prvý menovaný ovládol druhú etapu, Nemec zase prvú. Do úniku dňa si dnes naskočila dvojica Will Clarke (:tfr:) a Veljko Stojnič (Vini Zabù – KTM). Ich náskok bol v približne polovici etapy niečo málo cez 2 minúty. 50 kilometrov pred cieľom začali šprintérske tímy makať a náskok sa rozplýval. O desať kilometrov neskôr to bolo už len 30 sekúnd.

O niekoľko minút Srb zvolnil a vedel, že jeho dobrodružstvo je na konci. Jeho kolega z úniku však pokračoval ďalej, no mal len drobný náskok. Ten ale postupne narástol vďaka pasivite v hlavnom balíku. Do pedálov sa musel oprieť tím Deceuninck Quick-Step. Austrálčana dohnali až 7 500 metrov pred cieľom. Do cieľovej rovinky vstupovala najlepšie stajňa Mitchelton-Scott, no v samotnom závere to bol súboj Dylan Groenewegen (:tjb:) – Fernando Gavíria (:uae:). Holanďan vyštartoval skôr a udržal náskok. Keby bola cieľová rovinka dlhšie, tak Kolumbijčan uspeje.

Finiš

Celkové poradie

Na čele pretekov je aj po dnešnej etape Adam Yates (:mts:) a je blízko celkovej výhre na UAE Tour, keďže včera deklasoval konkurenciu.

Profil:

Profil

Výsledky 4. etapy:

1.Dylan Groenewegen (Ned):tjb:04:16:13
2.Fernando Gavíria (Col):uae:
3.Pascal Ackermann (Ger)BOH
4. Sam Bennett (Irl):dqt:
5.Caleb Ewan (Aus):lts:
6.Kaden Groves (Aus):mts:
7.Jakub Mareczko (Ita):ccc:
8.Attilio Viviani (Ita)COF
9.Rudy Barbier (Fra):isn:
10.Maximilian Walscheid (Ger):sun:

Celkové poradie UAE Tour:

1.Adam Yates (GBr):mts:16:46:15
2.Tadej Pogačar (Slo):uae:00:01:07
3.Alexej Lutsenko (Kaz)AST00:01:35
4.David Gaudu (Fra)FDJ00:01:40
5.Rafal Majka (Pol)BOH
6.Wiclo Kelderman (Ned):sun:00:02:06
7.Diego Ulissi (Ita):uae:
8.Patrick Konrad (Aut)BOH
9.Jesús Herrada (Spa)COF
10.Eddie Dunbar (Irl):ins:


Zdroj: theuaetour.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár