UCI má nového prezidenta

zdroj: twitter.com/DLappartient/

David Lappartient sa stal novým prezidentom Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Francúz porazil terajšieho prezidenta Briana Cooksona. Víťaz vzišiel z hlasovania na zasadnúti 186. UCI Kongresu v dejisku Majstrovstiev sveta v Bergene. 44-ročný Lappartient dostal 37 hlasov zo 45 možných. Brit Cookson sa s 8 hlasmi sa tak stal prvým v histórii, ktorý bol prezidentom iba jedno funkčné obdobie. Po roku 2013 sa tak lúči so svojou funkciou.

V predvečer volieb sa Cookson veľmi neobával prehry. Avšak skoro všetci odborníci favorizovali Lappartienta. Cookson mal podporu iba od predstaviteľov britskej cyklistiky. Francúz si počas kampane vybojoval podporu od iných krajín. Pomohla mu aj funkcia prezidenta Európskej cyklistickej únie (UEC), ktorú zastával od roku 2013.

„Vážení hlasujúci delegáti, dámy a páni, predstavitelia národných federácií, priatelia. Som hlboko poctený, že vám môžem adresovať moje prvé slová ako prezident UCI. Práve ste ma zvoli za prezidenta. Veľmi sa teším z vašej podpory a chcel by som vám poďakovať z celého môjho srdca,“ povedal Lappartient po vyhlásení výsledkov.
„Cítim veľkú zodpovednosť a budem sa usilovať v ďalších štyroch rokoch mojej funkcie byť hodný dôvery, ktorú som dostal. Projekty, ktoré som predstavil UCI vyzerajú, že by mohli ponúknuť nádej pre budúcnosť svetovej cyklistiky.“

Spomenul aj Cooksona a pozval ho na akcie, ktoré UCI usporiada. Potvrdil aj hodnotu terajších pracovníkov UCI, s ktorými sa stretne budúci utorok v Aigle a prerokujú systém práce.

zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár