Ukážkovou znalosťou sa Van Poppel rozlúčil s tímom (Binche-Chimay-Binche 2021)

Danny van Poppel

zdroj: @cyclingmedia_agency

Holanďan Danny van Poppel (:iwg:) triumfoval v posledných belgických pretekoch sezóny Binche-Chimay-Binche 2021, v jednom z posledných vystúpení v drese Intermarché Wanty Gobert.

Na druhom mieste skončil s miernym odstupom Nór Rasmus Tiller (Uno-X), tretí bol Belgičan Lionel Taminiaux (Alpecin-Fenix).

34-edícia valónskych pretekov kategórie 1.1. mala 198 kilometrov a na záver ponúkla technické okruhy v meste Binche. Preteky nesú podtitul Mémorial Frank Vandenbroucke a sú venované cyklistovi, ktorý zomrel po kariére vedenej psychickými problémami prepletenou s drogami.

Do úniku sa dostali Jimmy Janssens (Alpecin-Fenix), Ceriel Desal (Bingoal-Pauwels Sauzen WB) and Dries Van Gestel (TotalEnergies).

35 km pred cieľom pred cieľom z úniku vypadol Van Gestel, no nahradili ho tam jeho kolega Anthony Turgis (TotalEnergies) a Kobe Goossens (:lts:).

Všetko však mali pod kontrolou jazdci Deceuninck – Quick-Step. V posledných 20 km Turgis zaútočil z úniku, ale na ostrej, mokrej zákrute spadol. Preteky sa najprv niesli v daždivých podmienkach.

Ako posledný odolával Belgičan Goosens. Po jeho dolapení postupne útočili Kévin Vauquelin (Arkéa-Samsic), Aaron Van Poucke (Sport Vlaanderen) či Alexis Renard (:isn:). Neúspešne.

Josef Černý skoro unikol

Veľmi dobre vyzeral pokus Josefa Černého (:dqt:) v posledných troch kilometroch, ale bol stiahnutý pod vplyvom Jumbo-Visma. Navyše, nastupoval aj Guillaume van Keirsbulck z Alpecin-Fenix.

Černý tak potiahol špicu zriedenej skupiny, aby doprial Markovi Cavendishovi (:dqt:) šprint. Nakoniec však ani jeden jazdec z Deceuninck – Quick-Step neskonči v top 10.

Proti bol Danny van Poppel (:iwg:), ktorý vo finále preukázal najlepšiu znalosť cieľa a zaútočil 500 metrov pred cieľom. Vypracoval si náskok a oslavoval preteky, ktoré sú pre jeho tím sponzorovaný Wanty domáce.

28-ročný jazdec bude od ďalšej sezóny pôsobiť v tíme BORA – hansgrohe. Sám hovorí, že ako člen šprintérskeho vlaku pre Sama Bennetta.

S kariérou sa rozlúčil ďalší člen Intermarché Wanty-Gobert, Ludwig De Winter vo veku 28 rokov.

Chcel som vyhrať pre tím a pre Lulu-a [De Wintera], keďže sme doma. Odkedy som ho stretol, vždy so mnou hovoril o tomto krásnom meste Binche a najmä o týchto pretekoch. Finále som poznal, vyhral som tu v roku 2018.  Stále mám na programe Paris-Bourges a Paris-Tours, ale tieto preteky boli mojím veľkým cieľom. Mám z tohto víťazstva veľkú radosť,“ uviedol Van Poppel v tlačovej správe tímu.

Posledné kilometre Binche-Chimay-Binche 2021 – video:

Binche-Chimay-Binche 2021 – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár