V Ineose majú problém. Froome cíti, že nemá podporu

Froome

zdroj: twitter.com/letour

Chris Froome (:ins:) sa len nedávno zotavil z hovorového zranenia, ktoré utrpel na minuloročnom Dauphiné. Brit už ale má tie najvyššie ambície – chcel by po piatykrát ovládnuť Tour de France. Lenže podobné ambície má i jeho tímový kolega Egan Bernal (:ins:). Mladík sa chystá za obhajobou a to sa rodákovi z Nairobi úplne nepáči. Do boja sa chce zapojiť i Geraint Thomas (:ins:) a tak nám vzniká zaujímavá situácia. V kuloároch sa vyrojili rôzne špekulácie a jedna z nich má celkom reálny základ.

O dva dni už 35-ročný Froome by mohol prestúpiť uprostred sezóny a naplniť tak svoje ambície. V súčasnom tíme má zmluvu iba do konca sezóny. Do rovnice pasuje hneď niekoľko tímov – Movistar, Bahrain McLaren, UAE Team Emirates, Israel Start-Up Nation či NTT Pro Cycling. Počas súčasnej pandémie niektoré tímy bojujú o holý život, no niektoré striehnu, aby posilnili svoje súpisky.

V rozhovoroch sa štvornásobný víťaz Tour de France vyjadril:

„Som v tu už desať rokov a mám tu svoje záväzky, no súčasne musím mať jasno o svojej budúcnosti.“

Pre L´Equipe povedal:

„Chcel by som kariéru ukončiť s najviac Tour de France na konte ako ktokoľvek iný v histórii.“

Bernal kontroval cez Eurosport Spain

„Plne rozumiem situácii v tíme. Bolo by zaujímavé vyhrať piatu Tour pre Frooma. Ale musia počítať i so mnou. Som mladý, už som Tour vyhral a nehodlám zahodiť šancu obhájiť Tour de France. Nikto nepôjde pripravený na 100 % robiť tímovú dvojku. Ani ja, ani Chris, ani Geraint.“

Kolumbijčan tak hodil rukavicu do ringu a rozprúdil debaty o jednotke tímu Ineos pre Tour de France. Britský tím však razantne odmieta akékoľvek zmeny v súpiske počas tejto sezóny. Ak by hypoteticky na túto variantu došlo, tak ideálny partner bude Israel Start-Up Nation. Jeho vlastník – miliardár Sylvan Adams vraj nebude váhať a okamžite „prileje“ peniaze, aby Frooma podpísal. Majiteľ sa netají svojimi ambíciami na Grand Tour pretekoch. Všetko je ale v rovine teórie, no nemožno ignorovať fakt, že to v Ineose vrie.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár