V Overijse životný výkon Maďarky, mužom dominoval Iserbyt

Cyklokros
Eli Iserbyt Iowa

zdroj: twitter.com/IserbytEli

Piate kolo cyklokrosového svetového pohára v Overjise ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Prvých 5 miest patrilo Belgičanom. V ženách získala prvé víťazstvo v kariére Maďarka Kata Blanka Vasová (Team DSM Worx). Za maďarskou cyklokrosarkou ostala trojica Holanďaniek.

Trať – Overjise

Štart

Priebeh pretekov v Overjise

Do mokrých pretekov vyštartoval najlepšie Daan Soete (CX Team Deschacht-Group). Líder poradia Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) bol ale neďaleko, nasledoval Quinten Hermans (Tormans Cyclo Cross Team). Posledný menovaný v druhom kole bol už v čele, medzičasom začalo poriadne pršať a jazdci boli viac na nohách ako na bicykli. Na konci druhého kola mala trojica Iserbyt, Hermas a Vanthourenhout náskok 10 sekúnd.

Dotout- procycling

Pred koncom tretieho kola spadol Hermans a stratil desať sekúnd, zo zadu ho doplnil Toon Aerts (Baloise Trek Lions). Dvojica v čele pretekov však nebola ďaleko. Hermans si pri páde poškodil tretru a nabral ďalšiu stratu pri výmene. Medzičasom sa Aerts dotiahol k dvojici, no v tento moment Iserbyt nastúpil. Toon Aerts však znova zabral a dotiahol vedúceho muža. Na konci štvrtého kola mala trojica náskok 15 sekúnd na trojku prenasledovateľov.



Na konci piateho kola bol v čele už štvorica. Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) neuveriteľne drel, aby sa dotiahol. V tento moment mal jeho tím prevahu troch jazdcov ku jednému. Práve Toon Aerts (Baloise Trek Lions) na nič nečakal a trojici nastúpil. Atak ale nevyšiel a jazdci Pauwels Sauzen-Bingoal ho dotiahli. Do posledného kola išla v čele trojica Aerts, Iserbyt a Vanthourenhout. Vedúci muž UCI rebríčka na nič nečakal a nastúpil. V jednom zo stúpaní urobil kľúčový náskok a ten udržal až do cieľa. Druhý skončil tímový kolega Vanthourenhout, tretí bol Toon Aerts.

Životný triumf Maďarky

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár