V polovici pretekov vedie Albasini

Okolo Romandie

zdroj: https://twitter.com/orica_greenedge

Michael Albasini (OGE) aktuálne vedie preteky okolo Romandie. Za sebou máme tri etapy z celkových šiestich. 34-ročný Švajčiar vyhral dve etapy a úvodnú časovku tímov zvládla jeho Orica ako druhá. Domáci cyklista tak má najlepšiu východiskovú situáciu pred druhou polovicou preteku.

Prvá etepa

Na úvod bola v programe časovka tímov. Tá bola dlhá 19,2 km a o víťazovi rozhodli desatiny sekundy. Na medzičase na 15 km bola situácia vyrovnaná. Vo vedení sa držal tím Orica – GreenEdge a tím SKY. Zlom nastal v stúpaní na Mont d’Orzeires, kde britská stajňa zabrala a vybudovala si minimálny, ale dostačujúci náskok. Tretí v poradí bol ruský tím Katusha.

 

1.Team SKYSKY00:21:19
2.Orica – GreenEdgeOGE
3.Team KatushaKAT00:00:05

 

Druhá etepa

Po druhej etape sa menil žltý dres, ktorý prevzal Michael Albasini (OGE) od Michaela Matthewsa (SKY). V záverečnom špurte nenechal Švajčiar nič na náhodu a 200 m pred cieľom vyštartoval. Vo finiši nedal šancu Jarlinsonovi Pantanovi (IAM) a Julianovi Alaphillipemu (EQS). Po etape víťaz povedal:

 

„Včera to bolo deprimujúce. Prehrať o 63 stotín sekundy, ale dnes sa to podarilo a som super šťastný. Na prvom stúpaní som sa trápil, ale to druhé už bolo lepšie. V závere, keď som sa držal na čele, tak som vedel, že mám šancu.“

 

1.Michael AlbasiniOGE04:21:43
2.Jarlinson PantanoIAM
3.Julian AlaphillipeEQS

 

Tretia etapa

Diváci zažili „deja vú“ a etapu vyhral nikto iný, ako Michael Albasini (OGE). V cieli porazil Juliana Alaphillipeho (EQS), ktorý podobne ako v minulej etape vystúpil na „bedňu“. Švajčiar tak zdvojnásobil svoj náskok na čele a má výbornú pozíciu pred druhou polovicou preteku. Veľkú rolu pri jeho triumfe zohral jeho tímový kolega Simon Gerrans, ktorý ho doviezol takmer do cieľa. Albasini mu za to poďakoval aspoň pri rozhovore:

„Bola to perfektná tímova robota. Ivan Santaromita kontroloval útoky a Simon Gerrans mi urobil priestor až do cieľa, kde bola záverečná časť na mne. Musím kolegom jednoznačne poďakovať.“

 

1.Michael AlbasiniOGE04:14:56
2.Julian AlaphillipeEQS
3.Damiano CarusoBMC

 

Priebežné poradie po tretej etape:

 

1.Michael AlbasiniOGE08:57:38
2.Ivan SantaromitaEQS00:00:20
3.Christopher FroomeSKY
4.Simon YatesOGE
5.Julian AlaphilippeEQS00:00:24
6.Ilnur ZakarinKAT00:00:25
7.Pavel KochetkovKAT
8.Yury TrofimovKAT
9.Egor SilinKAT
10.Simon SpilakKAT

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár