V prvej etape Virtual Tour de France zvíťazili Gibbons a Taceyová

Ryan Gibbons

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Bez celosvetovej pandémie by sme obvykle už sledovali najprestížnejšie preteky sveta. V mimoriadne špecifickej sezóne sa dnes začala prvá etapa ich virtuálneho variantu. Virtual Tour de France sa opiera o populárnu platformu Zwift.

144 jazdcov sa na domácich trenažéroch vybralo na prvý deň nezvyčajných pretekov. Muži aj ženy prešli štyri kopcovité kolá dlhé 9,1 km na trase v simulujúcej okolie Nice, kde má reálna Tour začať 29. augusta.

Ženské preteky

Najprv sa odohrali ženské preteky, kde ihneď zrýchlila Erica Magnaldiová (Ceratizit-WNT). Ta si prišla po prvé body v horskej prémii, neskôr sa k nej pridala Joscelin Lowdenová (Drops). Práve druhá menovaná si prišla po ďalšie dve vrchárske body a do cieľa ostával už iba jeden prejazd cez kopec.

V posledných dvoch kilometroch každá účastníčka išla naplno a vytvorila sa malá skupina. Najviac šťastia mala April Taceyová (Drops), ktorá šikovne využila aerodynamický bonus a predstihla Kristen Faulknerovú (TIBCO-Silicon Valley Bank). Práve rôzne vylepšenia objavujúce sa na dráhe môžu pomôcť k vylepšeniu výkonu na krátky čas, tak ako v mnohých videohrách.

Mužské preteky

V druhej časti dňa ihneď zatlačil Daryl Impey (:mts:) a zobral prvé body na vrchárskej prémii. Silne jazdiaci balík ale nikoho nepustil a celý čas sa išlo na plný výkon, ako je to v týchto virtuálnych závodoch zvykom. Šprintu chcel uniknúť Edvald Boasson Hagen (:ntt:), no jeho sólo pokus neuspel.

Napokon sa radoval jeho kolega Ryan Gibbons (:ntt:), ktorý taktiež vďaka aero bonusu preťal pásku ako prvý. Druhý skončil Nick Schultz (:mts:), tretí Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix).

Ukázalo sa, že zrýchľovač vylepšujúci aerodynamiku v hre bol dnes kľúčový. Zajtra sa pokračuje druhou etapou, v ktorej tímy môžu nasadiť iných jazdcov, preto je dôležitá najmä klasifikácia družstiev. Tú po dnešnom dni vedú NTT Pro Cycling v mužskej verzii a Drops v ženskej.

.

Zajtra, v nedeľu 5.7. bude možné sledovať preteky od 15:00 na YouTube kanáli Tour de France alebo na televíznej stanici Eurosport.

Program Virtual Tour de France:

1 .etapa: sobota 4. júla – kopcovitá, 36.4 km

2. etapa: nedeľa5. júla – horská, 29.5 km

3. etapa: sobota 11. júla – rovinatá, 48 km

4. etapa: nedeľa 12.júla – kopcovitá, 45.8 km

5. etapa: sobota 18. júla- výstup na Mont Ventoux, 29 km

6. etapa: nedeľa 19. júla – etapa na v Paríží na Champs-Elysées, rovinatá, 48 km

 

Zdroj: letour.fr

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár