V Tábore dominovali Holanďania

Cyklokros
lars van der haar

zdroj: twitter.com/larsvanderhaar

Šieste kolo cyklokrosového svetového pohára v Tábore ovládol Lars Van der Haar (Baloise Trek Lions), ktorý udolal Eliho Iserbyta (Pauwels Sauzen Bingoal). Ženské preteky boli vyrovnané, no v závere sa utrhla Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions) a nedala súperkám šancu. Prvých 5 pozícií patrilo ženám z Holandska.

Tábor

Trasa

Štart

Priebeh pretekov v Overjise

Do pretekov vstúpil ideálne Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen Bingoal), ihneď od úvodu bol v čele. V suchom počasí sa rozdiely robili ťažko a po prvom kole preťala pásku ako prvá veľká skupina. Druhé kolo odtiahol na čele Quinten Hermans (Tormans Cyclo Cross Team), no ťahal za sebou veľkú skupinu jazdcov. V treťom kole zvýšil tempo Lars Van der Haar (Baloise Trek Lions), jeho aktivita rozdelila pole. Vedúca skupina mala už len 8 jazdcov.

Dotout- procycling

Pred koncom štvrtého kola dostal defekt Hermans, no stihol rýchlo vymeniť bicykel a nestratil veľa. V šiestom kole zase udával tempo Holanďan Van der Haar. V čelnej skupine ostávalo už len päť jazdcov. Do posledného kola vstupovala do boja o prvenstvo už len trojica jazdcov – Van der Haar, Iserbyt a Hermnas. Posledný menovaný však pomaly strácal a so súbojom o víťazstvo sa musel rozlúčiť.



Holanďan bol v poslednom kole aktívny, no Iserbyt sa ho držal ako kliešť. Vedúci muž svetového poradia sa však nedokázal cez európskeho šampióna dostať. V technickej pasáži dokonca niekoľko metrov stratil a Van der Haar vyzera veľmi dobre. Rozhodujúci náskok si udržal a po štyroch rokoch znova zvíťazil v pretekoch svetového pohára. Druhý skončil Iserbyt, tretí Hermans.

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár