Valgren mieri do tímu Dimension Data

Prestupy

zdroj: twitter.com/LesoirSports

Tím Dimension Data potvrdil, že v sezónach 2019 a 2020 za nich bude jazdiť dánsky cyklista Michael Valgren. 26-ročný Dán momentálne háji farby tímu Astana.

Pre mladého klasikára to tento rok bola prelomová sezóna. V nej dokázal vyhrať na kockách v pretekoch Omloop Het Nieuwsblad a v ardénskom týždni získal svoje najväčšie kariérne víťazstvo na Amstel Gold Race. Na monumente Okolo Flámska došiel na skvelom štvrtom mieste, keď prešprintoval Philippa Gilberta. Za sebou má svoju štvrtú Tour de France. Svoju úlohu splnil na výbornú v 15. etape, v ktorej výrazne pomohol tímovému kolegovi Magnusovi Cortovi Nielsenovi (AST) k víťazstvu.

Valgren posilní klasikársku divíziu juhoafrického tímu. Na jarných jednorazovkách za Dimension Data v tejto sezóne bojovali Edvald Boasson Hagen (:ddd:) a Tom-Jelte Slagter (:ddd:), ktorý má radšej ardénske stúpania. V tomto roku ale na jar v Belgicku alebo Holandsku nezískali uspokojúce výsledky kvôli tomu, že viacerí jazdci boli zranení.

„Som veľmi nadšený z toho, že sa pridám do tímu Team Dimension Data for Qhubeka. Je to veľká príležitosť pre mňa prísť do tímu, ktorý chce vybudovať klasikársku zostavu. Skutočne sa teším na prácu s ľuďmi z tímu a vidím tam svoju budúcnosť. A tiež som veľmi hrdý na to, že sa prídám do tohto tímu kvôli jeho posolstvu: misia distribuovať bickyle skrze nadáciu Qhubeka. Je to veľmi dobrá úloha a teším sa, že budem toho súčasťou,“ povedal Valgren.

„Už teraz sa teším a nemôžem sa dočkať ako v roku 2019 budem jazdiť na bicykloch BMC. Zariadenie je momentálne veľmi dôležitou súčasťou cyklistiky. V tomto smere je tím Dimension Data na tom veľmi dobre a som si istý, že tu zažijem mnoho skvelých rokov,“ vyjadril sa Dán ohľadom novej spolupráce so značkou BMC a tímom Dimension Data.

Valgren pôsobil v kazašskom tíme Astana v rokoch 2017 a 2018. Vo World Tour tíme sa prvýkrát objavil v roku 2014 v už neexistujúcom tíme Tinkoff – Saxo.

Do roku 2020 má v tíme Dimension Data istú zmluvu iba Ben O’Connor, ktorý má potenciál byť kvalitným vrchárom a jazdcom na celkové poradie. Tím prednedávnom potvrdil príchod troch mladých jazdcov Mattea Sobrera, Kenta Maina a Connora Swifta. Tí prišli do programu tímu Dimension Data z kontinetálnej scény a zatiaľ v projekte iba trénujú. Kontrakt po tejto sezóne končí Markovi Cavendishovi (:ddd:) a stále nie je isté, či britský šprintér ostane v Dimension Data.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár