Valverde obhájil klasiku „Valónsky šíp“

Valónsky šíp

zdroj: https://twitter.com/movistar_team

Alejandro Valverde (MOV) obhájil víťazstvo na pretekoch Le Fléche Wallonne (Valónsky šíp) po nekompromisnom výkone na stúpaní na Mur de Huy. Španiel viedol od začiatku stúpania a odrazil útoky Juliana Alaphilippa (EQS) a Michaela Albasiniho (OGE). Rozhodujúcim momentom bolo stíhanie vedúceho jazdca Tima Wellensa (LTS). Valverde využil stíhaciu jazdu vo svoj prospech a po dostihnutí Wellensa zavelil do útoku. V skupine odpadlíkov ostal i najväčší favorit Michal Kwiatkowski (EQS). Dvaja jazdci tímu Katusha Dani Moreno a Joaquim Rodriguez taktiež nestačili a ich stráta narastala s každým metrom. Prekvapujúco držali krok spomínaný Julian Alaphillpe a Michael Albasini.

Preteky boli plné pádov a odsúpiť musel napríklad Phillipe Gilbert (BMC) a ťažké pády mali Chris Froome (SKY) a Daniel Martin (TCG).

Pridanie stúpania na Côte de Cherave pomohlo k roztrhaniu pelotónu. Útok striedal útok a snažili sa mená ako Vincenzo Nibali (AST), Tejay van Garderen (BMC), no neúspešne. Stajňa Movistar spoločne s Lampre – Merida pracovala výborne a všetky náznaky o útok odrazila a nakoniec sa dočkala sladkej odmeny.

Alejandro Valverde pre stanicu Eurosport povedal:

„Som nesmierne rád, že som obhájil prvenstvo na tomto preteku. Dnes to však nebolo vôbec jednoduché a preteky boli plné pádov. Forma je dobrá, no už teraz sa teším na odpočinok.“

Posledný kilometer:

Výsledky:

1.Alejandro ValverdeMOV5:08:22
2.Julian AlaphilippeEQS
3.Michael AlbasiniOGE
4.Joaquim RodriguezKAT
5.Daniel Moreno FernandezKAT
6.Alexis Vuillermoz
ALM0:00:04
7.Sergio Luis HenaoSKY
8.Jakob FuglsangAST
9.Tom Jelte SlagterTCG
10.Wilco KeldermanLOT
11.Roman KreuzigerTCS0:0:08
12.Rinaldo NocentiniALM00:00:10
13.Dylan TeunsBMC
14.Pierre RollandTeam Europecar0:00:13
15.Enrico GasparottoWanty – Groupe Gobert
16.Jonathan HivertBretagne-Séché Environnement0:00:16
17.Mathias FrankIAM
18.Michele ScarponiAST
19.Bauke MollemaTFR0:00:19
20.Vincenzo NibaliAST

 

zdroj: cyclingnews.com, eurosport.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár