Van Aerta porazila reťaz. Brandová znova víťazne

Cyklokros
Wout van Aert

zdroj: Kristof Ramon / Red Bull Content Pool

Trináste kolo cyklokrosového svetového pohára v holandskom Hulste ovládol Tom Pidcock (:ins:). Nezastaviteľný Van Aert mal dnes technické problémy a do boja o prvenstvo nezasiahol. V ženskom vydaní rozhodla Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions) v poslednom kole, keď nasadila k úspešnému útoku.

Trať – Hulst

Technické problémy Van Aerta

Priebeh pretekov v Hulste

Najlepšie odštartovala dvojica Van der Haar (Baloise Trek Lions) a Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Obrovskú stratu od začiatku nabral Wout Van Aert (:tjb:), ktorý mal technické problémy s reťazou. Postupne sa do čela dral i Tom Pidcock (:ins:), ktorý cítil šancu na dobrý výsledok. Po treťom kole viedol Brit, Iserbyt bol ale blízko. V polovici pretekov sa náskok zvyšoval, rozdiel bol približne 5 sekúnd. S rovnakým odstupom bol tretí domáci jazdec Van der Haar. Van Aert (:tjb:) sa medzičasom predral na desiate miesto.

Dotout- procycling

V druhej polovici sa prakticky nič nemenilo. Viedol Thomas Pidcock, niekoľko sekúnd za ním bol Eli Iserbyt. O treťom mieste bolo taktiež rozhodnuté. Ďalšia skupina bola už 40 sekúnd ďaleko. Pri nájazde do predposledného kola mal vedúci muž náskok takmer 10 sekúnd. Van Aert už bol na šiestom mieste, na štvrté strácal iba niekoľko sekúnd. Pidcock v poslednom kole udržal náskok a nepustil Iserbyta k žiadnej šanci.



Tretie miesto bolo taktiež mimo hru, Lars Van der Haar (Baloise Trek Lions) mal dostatočný náskok a na domácej pôde jazdil spoľahlivo. Štvrté miesto napokon získal Belgičan Van Aert (:tjb:), jeho výraz tváre však mal od spokojnosti ďaleko. Na piatom mieste dorazil do cieľa Toon Aerts (Baloise Trek Lions).

Rozhodujúci moment pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár