Van Aert znova víťazne

Cyklokros
Wouw van Aert Okolo Británie

zdroj: © SWpix.com (t/a Photography Hub Ltd)

Wout Van Aert (:tjb:) je nezastaviteľný. Ovládol už šesť pretekov v rade, najnovšie sa mu to podarilo v Loenhoute. Na pódiu ho doplnili krajania Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) a Toon Aerts (Baloise Trek). Ženám dominovala Lucinda Brandová (Baloise Trek Lions).

Priebeh pretekov

Na rozdiel od posledných pretekov, Van Aert nebol suverénny od začiatku. Belgičan sa držal v závetrí a vyčkával na súperov. Ako prvý sa pustil do útoku Vanthourenhout, ten si vypracoval drobný náskok. Van Aert však nebol ďaleko a udržiaval rozostup na konštantnej úrovni. Rozhodlo sa v predposlednom kole, keď Van Aert odpáral Hermansa a Sweecka. Následne dotiahol i vedúceho Vanthourenhouta. Famózny Belgičan nenechal nikoho na pochybách a dotiahol svoj útok do víťazného konca.

Dotout- procycling

Van Aert po pretekoch

„Som spokojný s týmto víťazstvom. Snažil som sa dnes ísť najúspornejšie ako sa dalo. Bol dnes silný protivietor a preto som nechcel sám do útoku. Rozhodol som sa počkať až do záveru a vyplatilo sa. Keď som videl Vanthourenhouta, tak som musel ísť na doraz. Nebolo to jednoduché, no podarilo sa. Zatiaľ sú veci dobré, no je nahustený program a preteky sú skoro každý deň. Dúfam, že zregenerujem dobre a budem fit.“



Skvelá kontrola

Nezastaviteľný Van Aert

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár