Vianočný špeciál: Neuveriteľný Saganov rok v skratke

zdroj: facebook.com/petersagan

V dnešnom vianočnom špeciále zaostríme na výsledky Petra Sagana v minulej sezóne. Pri pohľade na tieto úspechy sa človeku nechce veriť, že sa to dá stihnúť počas jednej sezóny. Náš talizman je neskutočný fenomén. Jeho prestup do nemeckej Bory – Hansgrohe bol veľkou prestupovou bombou. V Nemecku bude najlepšie plateným cyklistom histórie. So sebou si vzal i slovenskú enklávu v zložení Juraj Sagan, Erik Baška a Michael Kolář. Veríme, že nám Slováci v nasledujúcej sezóne pripravia podobné momenty ako v tej minulej.

Prvenstvá

Peter Sagan sa stal celkovým víťazom rebríčka World Tour. Tento husársky kúsok sa mu podaril prvýkrát v kariére. Prepisovala sa história i na prvých majstrovstvách Európy, ktoré Peter ovládol. Rodák zo Žiliny obhájil i titul majstra sveta, ktoré sa konali v Katare. Na Petrovom konte pribudol i prvý monument v kariére – Okolo Flámska. Ďalšia klasika, ktorú ovládol náš cyklista bola Gent – Wevelgem. Pred koncom sezóny si ešte vylepšil konto o jednodňovku v Quebecu. Ďalší senzačný mesiac bol jún. Na Tour de France si Sagan pripísal tri víťazné etapy, zelený dres a bol vyhláseným najbojovnejším jazdcom celého preteku, no čerešnička na torte bola – tri dni v žltom drese pre lídra medzi etapami 2 až 4. Po dve víťazné etapy zaznmenal na pretekoch okolo Švajčiarska a okolo Kalifornie.

Umiestnenia na pódiu

Druhé miesto si Peter pripísal na kalsike E3 Harelbeke, Grand Prix Cycliste de Montréal a na etapovom preteku Tirreno – Adriatico. Bronzovú priečku získal i na ďalšom etapovom preteku – Eneco Tour.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár