Victor Campenaerts: „Začnem na Tour de la Provence a Ruta del Sol.“

Victor Campenaerts

zdroj: Foto Marco Alpozzi/LaPresse

Dnes sme sa rozprávali s rekordérom v hodinovke – Victorom Campenaertsom. Donedávna bol bez práce a jeho tím NTT bojoval o prežitie. To sa napokon podarilo a sympatického Belgičana uvidíme i naďalej v profesionálnom pelotóne. Rodák z Antverp nám povedal svoje plány do tejto sezóny a návod ako poraziť Filippa Gannu v časovke. Victor Campenaerts sa dokonca presťahoval do Arden, aby bol bližšie ardenským klasikám a mohol trénovať na reálnych tratiach.

Na ako dlho si sa upísal Qhubeke Assos?

Celkovo mám zmluvu S NTT / Qhubekou ASSOS na tri roky. Čiže ešte dva roky mi ostávajú.

Aké máš ciele pre tento rok?

Môj cieľ je začať dobre na dláždených klasikách. Chcel by som byť nominovaný na Tour de France a mať tam dobré výsledky. Samozrejme nie v celkovej klasifikácii ale v jednotlivých etapách.

Čo sa dá spraviť, aby si porazil Filippa Gannu?

Neviem. Musíte sa posunúť na samotnú hranu svojich možností. Problém je ten, že už na tej hrane som. Ak chcete byť lepším časovkárom, treba na časovkárskom špeciále stráviť veľa času.

Na čo sa budeš špecializovať túto sezónu ak to časovka nebude?

S bláznami ako Ganna, Van Aert, Evenepoel nemám v časovke šancu, no aj tak urobím maximum a skúsim ich poraziť. Budem sa snažiť viac naskakovať do únikov, tam budem mať väčšiu šancu. Či už na Grand Tours alebo jednodňovkách. 

Kedy ti začínaš sezónu a čo hovoríš na zrušené preteky?

Začnem na Tour de la Provence a Ruta del Sol. Na zrušené preteky sa snažím nemyslieť. Je to nepríjemné, no chcem sa sústrediť na svoje preteky a svoje výkony.

Čo hovoríš na cyklokros? Skúsil by si si ho?

Cyklokros je veľmi technický. Už cestná cyklistika je technická dosť.

Kto je tvoj najlepší kamarát v pelotóne?

Yves Lamapert.

Victor Campenaerts a tréning na trase Omloop Het Neuswblad

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár