Viete, aké požiadavky by malo spĺňať oblečenie na cyklistiku? Prezradíme vám to

Či už jazdíte na bicykli do práce, rozvíjate svoju vášeň pre cestnú cyklistiku alebo chcete pri jazde len trochu viac pohodlia, tento článok vám poskytne prehľad toho, čo by malo vhodné oblečenie na cyklistiku spĺňať.

Vhodný cyklistický výstroj je vytvorený tak, aby správne sedel, keď sa predkloníte cez riadidlá. To znamená, že bundy majú dlhší chrbát, aby ste mali zakryté kríže, a nohavice majú tiež vyšší pás v zadnej časti. Aby ste zabránili odhaleniu zápästia, rukávy sú na tričkách a bundách s dlhými rukávmi o niečo dlhšie a obuv je tvarovaná tak, aby nebránila pri šliapaní. Pri výbere vhodného oblečenia je dobré nezabúdať na to, že pri jazde sa pohybuje s vami. To je obzvlášť dôležité pre oblečenie na nohy, pretože nohami pohybujete pri bicyklovaní najviac. Tradičné cyklo oblečenie je synonymom pre priliehavé odevy vyrobené z materiálov ako lycra, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa prispôsobili vášmu telu, dovolili mu bezproblémový pohyb a znížili potenie.

Cyklistické dresy

Cyklistické dresy pomáhajú znižovať pot a zahŕňajú funkcie ako zadné vrecká, ktoré sú navrhnuté s ohľadom na cyklistov. Nielenže môžete mať so sebou okamžité zásoby na jedenie, ale dobrý cyklistický dres vás udrží v teple aj v chladnejšom počasí. Cyklistický dres od Holokolo.sk ponúka hneď viacero výhod. Je priedušný a zároveň udržuje telo v suchu vďaka rýchloschnúcim materiálom. Zaujme nielen praktickým využitím, ale aj výraznými farbami s reflexnými prvkami pre dobrú viditeľnosť na cestách. Neváhajte a vyberte si ešte dnes nový cyklistický dres z ich širokej ponuky.

Nepremokavá bunda

Bundy špecifické pre cyklistiku majú tendenciu mať dlhší chrbát a rukávy, ktoré chránia jazdca, keď je na bicykli. Vodotesné prvky špecifické pre bundy sú zvyčajne prístupné za dostupné ceny a sú plné funkcií, ktoré zvyšujú viditeľnosť jazdca, ako sú svetlé farby a reflexné panely. Niektoré majú aj integrované svetlá. Zvoliť si vhodnú bundu je veľmi dôležité, lebo aj vďaka nej vás neprekvapí žiadne počasie.

Cyklistické nohavice

Medzi ďalší nevyhnutný kúsok správneho cyklistu patria cyklistické nohavice. Cyklistické nohavice od Holokolo.sk si vás získajú jedinečným dizajnom a kvalitnými materiálmi. Tie sú vzdušné, rýchloschnúce, majú antibakteriálnu úpravu a ich vysoká miera elasticity zabezpečí telu maximálnu priľnavosť. V ich ponuke nájdete nohavice na všetky ročné obdobia, s trakmi alebo bez trakov, na cestnú cyklistiku či MTB. Stačí si vybrať!

Myslite aj na doplnky

Sety pre cyklistov sú ideálnou voľbou v prípade, že hľadáte nové cyklistické oblečenie za výhodnú cenu. Na Holokolo.sk si môžete vybrať z rôznych farieb a kombinácií. Neváhajte a zadovážte si nový set čím skôr. Nezabudnite tiež na rukavice či okuliare, vďaka ktorým bude každá vaša jazda príjemnejšia a pohodlnejšia. Cyklistická prilba je rovnako nevyhnutnou súčasťou správneho cyklistického vybavenia. Našťastie si to uvedomujú aj výrobcovia a ponúkajú širokú škálu farebných cyklistických prilieb, ktoré vyhovujú rôznym cyklistickým odevom a požiadavkám zákazníkov.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár