Vincenzo Nibali si zlomil zápästie a jeho štart na Gire je otázny

Vincenzo Nibali

zdroj: Jacob Kennison (Trek Factory Racing)

Vincenzo Nibali (:tfr:) spadol na tréningu vo Švajčiarku. Talian si poranil pravé zápästie. Vo štvrtok podstúpi operáciu. Jeho štart na Giro d’Italia 8. mája je tak otázny a bude záležať na priebehu liečby.

„Ťažko sa mi hľadajú slová. Išlo o úplne banálny incident s vážnymi následkami, ktoré môžu znehodnotiť všetku moju prácu. Zajtra budem mať operáciu a potom začnem ťažkú cestu, aby som bol v dobrej forme na Giro d’Italia. Sľubujem, že urobím nemožné, aby sa mi to podarilo,“ napísal Nibali na Instagrame.

V kantóne Ticino na juhu Švajčiarska sa 36-ročný jazdec pripravoval na preteky Okolo Álp, po ktorých by prešiel na domácu Grand Tour Giro d’Italia. Oficiálne stanovisku tímu hovorí o zlomenine zápästia. Operáciu – osteosyntézu – teda opravnú liečbu podstúpi v Lugane, kde býva.

Vincenzo Nibali:

Giro d’Italia malo byť jednou z posledných šancí Nibaliho kariéry na veľký výsledok. Sicílčan svoju domácu Grand Tour vyhral v rokoch 2013 a 2016. Vlani skončil iba na siedmom mieste. V predbežných plánoch mal Tour de France, na ktorej by sa však iba pripravoval na cestné preteky olympiády v Tokiu.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár