Volta ao Algarve 2022: Dojazd skupiny ovládol Gaudu (2. etapa)

David Gaudu 17. etapa Vuelta a España 2020

zdroj: © PHOTOGOMEZSPORT2019

Druhá etapa cyklistických pretekov Volta ao Algarve končila dojazdom na vrchol Alto da Fóia (Monchique). Tam sa dostala pokope veľká skupina a rozhodol šprint. Pád jazdcov využil David Gaudu (FDJ) a opanoval tak dnešnú etapu.

Profil 2 .etapy

Pred štartom

Priebeh

Do úniku dňa sa dostala pätica jazdcov, z World Tour tímov tam nevyslali nikoho. Skupina bola v zložení João Matias (Tavfer-Mortágua-Ovos Matinados), César Martingil (Rádio Popular – Paredes – Boavista), Nickolas Zukowsky (Human Powered Health), Unai Iribar (Euskaltel – Euskadi) a Tomas Contte (Aviludo – Louletano – Loulé Concelho). Náskok však nepresiahol hodnotu 4 minút a šance jazdcov v úniku neboli veľké. V tretej tretine etapy sa náskok pohyboval už iba na hranici dvoch minút a hlavný balík pomaly chystal záver na dojazdovom stúpaní.

50 kilometrov pred cieľom prišiel nebezpečný pád, bola v ňom namočená pätica jazdcov. Veľmi zle vyzeral Lars Van den Berg (FDJ), Holanďan sa len veľmi ťažko zdvíhal zo zeme, podľa informácií smeroval ihneď do nemocnice. O dvadsať kilometrov neskôr bolo všetko pohromade. Jazdci v úniku zamávali do kamery a išlo sa do finále. Pelotón sa začal triediť 15 kilometrov pred cieľom, na predposlednom stúpaní dňa – Picota. Kondíciu nemal Geraint Thomas (:ins:) a zvesil nohy.

Pri nájazde do posledného stúpania dňa bolo v hlavnej skupine približne 30 jazdcov. Ineos Grenadiers hliadkoval na čele v pätici, no Evenepoel (:dqt:) bol hneď za nimi. Rozhodujúci atak prišiel 200 metrov pred páskou. Samuele Battistella (AST) otvoril šprint a prinútil favoritov k aktivite. Dobre vyzeral Foss (:tjb:) a Higuita (BOH), Nór však nezvládol kontrolu nad bicyklom a poslal oboch k zemi. David Gaudu (FDJ) tak využil situáciu a napokon poľahky zvíťazil.

Výsledky 2. etapy Volta ao Algarve

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár