Vuelta a San Juan: Gavíria pokoril konkurenciu, Sagan na konci elitnej desiatky.

zdroj: twitter.com/vueltasanjuanok

Včera odštartovali preteky Vuelta a San Juan, ktoré nepatria do elitnej World Tour kategórie, no obsadenie je každoročne veľmi kvalitné. Na pretekoch sa predstavil i náš reprezentant Peter Sagan (BOH), ktorého v tíme doplnil Erik Baška (BOH). Ďalším Slovákom na pretekoch je mladík Matúš Štoček z talianskeho tímu Beltrami TSA – Hoppla PF. Na jazdcov dnes čakal rovinatý profil a 159 kilometrov zo San Juanu do Pocita.

Do úniku dňa sa dostala osmička jazdcov. Skupina bola v zložení Robert Mendez (Uruguay), Alessandro Ferreira (Brasil), Victory Arroyo (Argentina), Pedro Gordillo (Municipalidad de Rawson), Hector Lucero (Municipalidad de Pocito), Gerardo Tivani (Municipalidad de Pocito), Emiliano Contreras (Asociacon Civil Mardan) a Daniel Zamora (A.C.A. Virgen de Fatima). Po 25 kilometroch mali náskok takmer 5 minút. Ich snaha však skončila 70 kilometrov pred cieľom a otvorila sa tak príležitosť ďalším.

Maximiliano Navarrete (Argentina), Tiago Machado (Sporting Tavira) a Alejandro Osorio (Nippo Vinia-Fantini-Faiz) naskočili do ďalšieho úniku. O chvíľu neskôr ich doplnil Higiño Lucero (Municipalidad de Rawson). 10 kilometrov pred koncom mali náskok pol minúty, no Quick – Step a UAE šľapali na čele pelotónu.

Záver

Hlavný balík pohltil posledné zbytky úniku 4 kilometre pred páskou a začal tak boj o pozície. V závere si najlepšie počínal domáci Fernando Gavíria (:uae:), ktorý zaznamenal prvé víťazstvo v nových farbách. Druhý skončil Matteo Malucelli z Caja Rural-Seguros RGA. Tímový kolega Petra Sagana (BOH) – Sam Bennett (BOH) obsadil bronzovú priečku.

Slováci

Tourminátor obsadil v prvej etape deviate miesto, Erik Baška (BOH) skončil o 5 mieste nižšie. 19 – ročný Matúš Štoček z Beltrami TSA – Hoppla PF obsadil 25. miesto.

Najdôležitejšie momenty:

Profil 1. etapy:

Výsledky 1. etapy:

1.Fernando Gavíria (Col):uae:3:50:12
2.Matteo Malucelli (Ita)Caja Rural-Seguros RGA
3.Sam Bennett (Irl)BOH
4.Luca Pacioni (Ita)Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM
5.Alvaro Hodeg (Col):qst:
6.Rudy Barbier (Fra)Israel Cycling Academy
7.Ricardo Escuela (Arg)A.C.A Virgen de Fatima
8.Mark Cavendish (GBr):ddd:
9.Peter Sagan (Svk)BOH
10.Manuel Belletti (Ita)Androni Giacattoli-Sidermec

Celkové poradie:

1.Fernando Gaviria (Col):uae:03:52:12
2.Matteo Malucelli (Ita)Caja Rural-Seguros RGA0:00:04
3.Sam Bennett (Irl)BOH0:00:06
4.Maximiliano Navarrete (Arg)Argentina0:00:07
5.Gerardo Tivani (Arg)Municipalidad de Pocito
6.Tiago Machado (Por)Sporting Tavira0:00:08
7.Victor Arroyo (Arg)Argentina
8.Emiliano Contreras (Arg)Asociacon Civil Mardan0:00:09
9.Alejandro Osorio (Col)Nippo Vinia-Fantini-Faiz
10.Luca Pacioni (Ita)Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM0:00:10

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár