Vuelta a San Juan: Gavíria vytiahol dlhý šprint, Sagan bral piate miesto

Druhá etapa argentínskych pretekov Vuelta a San Juan opäť otestovala najrýchlejších mužov v pelotóne. Na závode kategórie 2.Pro sa dnes hlavné momenty udiali okolo mesta Pocito. Išlo o rovinatú skúšku s iba jedným kratším kopčekom.

Včera si pád 3,4 km koncom odskákal okrem iných aj Remco Evenepoel (:qst:) a veľkej skupine organizátori udelili rovnaký čas. Kolízia bola zavinená divákom. Aj v druhý deň pretekov sa stala kuriózna situácia, keď pád tentokrát spôsobil pes.

V úniku, v ktorom sa udial tento pád, bolo dnes najprv osem jazdcov, prevažne z domácich tímov. Jedinú vrchársku prémiu dnes ovládol Francisco Monte (Argentína). Vo vrchárskom drese však ah po dnešku ostal Paredes z tímu Medellin. Pri méte 26 km do konca sa z úniku osamostatnil Christofer Jurado (Panama), ale pelotón ho už mal na dohľad. Klasicky pracovali hlavne šprintérske cely UAE-Team Emirates, Deceuninck – Quick Step alebo Bora – hansgrohe.

Aby toho nebolo málo, nedostatok najazdených kilometrov na začiatku sezóny a mix profesionálov s menšími celkami mal za následok ďalší pád 12,5 km pred cieľom. Ten však nemal vážne následky. O dva kilometre neskôr bol únik dostihnutý a pelotón sa chystal na očakávaný rýchly záver.

Záver:

Finále sa odohralo na širokej rovnej ceste a bolo na jednotlivých tímoch, aby umiestnili svojich koncových pretekárov na najlepšiu pozíciu. Svoj vláčik mal prichystaný Quick Step, Bora priviezla Petra Sagana (BOH) na čelo 2 km pred koncom. Po včerajšom druhom mieste svoje zbrane nachystal aj tím Androni, ktorý dlho ťahal pelotón do poslednej tisícky metrov. Potom za to zobral Alaphilippe (:qst:), ktorý priviezol Alvára Hodega (:qst:). Sagan zaváhal a v poslednom kilometri stratil kolesá svojich kolegov a neskôr už nedokázal svoju pozíciu zlepšiť.

Ako prvý začali šprintovať pomocníci Quick Stepu. V záverečnej stovke metrov našiel najväčšiu rýchlosť Fernando Gavíria (:uae:). Kolumbijčan napokon vyhral druhú etapu na Vuelta a San Juan. 25-ročný borec UAE dnes nemal poskytnutý vlak tímu a držal sa Sagana, ktorý bol za vedúcim Barbierom (:isn:). Gavíria musel šprintovať zo zadných radov, viac ako 200 metrov pred cieľom, a veľkým zrýchlením si vylepšil stratené pozície a prehnal sa okolo zvyšku čela. Predbehol približne 15 jazdcov a jasne potvrdil rolu šprintérskej hviezdy, ktorá ho vlani opúšťala kvôli zraneniam a výpadkom formy.

Druhý došiel domáci Naranjo (Vírgen di Fátima), ktorý sa postaral o ďalšie prekvapenie. Tretie miesto bral Benfatto (Bardiani – CSF).

Petra Sagana dnes sprevádzali pozičné problémy, z ktorých sa nedokázal dostať ani vo finále šprintu, čo mu zvyčajne problém nerobí. Na vzduch sa dostal až príliš neskoro a skončil piaty. Pozície stratil aj Hodeg, ktorý nevyužil prácu tímu a mladý Kolumbijčan uzavrel prvú desiatku.

Gavíria vyzliekol Barbiera z dresu pre lídra pretekov. Táto dvojica má síce rovnaký čas vďaka bonusovým sekundám za prvé miesta, no Kolumbijčan má lepší súčet umiestnení.

Profil:

2 .etapa

Výsledky 2. etapy:

1.Fernando Gavíria (Col):isn:3:30:04
2.Nicolás Naranjo (Arg)Vírgen de Fátima
3.Marco Benfatto (Ita)Bardiani CSF – Faizane
4.Piet Allegaert (Bel)COF
5.Peter Sagan (Svk)BOH
6.Travis McCabe (USA):isn:
7.Mauro Richeze (Arg)Transportes Puertas de Cuyo
8.Cesar Martingil (Por)Tavira
9.Bert Van Leberghe (Bel):dqt:
10.Álvaro Hodeg (Col):dqt:

Celkové poradie:

1.Fernando Gavíria (Col):uae:7:15:10
2.Rudy Barbier (Fra):isn:
3.Manuek Belletti (Ita)Androni Giocattoli – Sidermec0:00:04
4.Nicolás Naranjo (Arg)Vírgen de Fátima
5.Marco Benfatto (Ita)Bardiani CSF – Faizane0:00:08
6.Peter Sagan (Svk)BOH0:00:10
7.Álvaro Hodeg (Col):dqt:
8.Travis McCabe (USA):isn:
9.Cyril Lemoine (Fra)COF
10.Cesar Martingil (Por)Tavira

 

Zdroj: vueltaasanjuan.org

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár