Vuelta a San Juan: Medzi Gavíriom a Saganom rozhodol fotofiniš

Dnes mali preteky Vuelta a San Juan v Argentíne na programe už 4. etapu. Profil napovedal, že by sa etapa mala rozhodnúť v hromadnom dojazde. Na pelotón bolo pripravených 186 kilometrov a ťažké podmienky, keďže teploty v juhoamerickej krajine atakujú 40 stupňov celzia. Začiatok bol v San José de Jáchal Valle Fértil, koniec vo Villa San Agustín. Do úniku dňa naskočilo 6 jazdcov. Skupina bola v zložení Daniel Zamora (Agrupacion Virgen De Fatima), Facundo Cattapan (Municipalidad de Rawson Somos Todos), Royner Navarro (Peru), Cesar Paredes (Medellin), Ricardo Paredes (Chile) a Robert Mendez (Uruguay).

Najťažšiu pasáž etapy – stúpanie 1. kategórie prežila iba trojica z úniku. Traja muškutieri Zamora, Paredes a Navarro pokračovali neohrozene ďalej. 4 kilometre pred cieľom mala skupinka stále približne 15 sekúnd náskok, no hlavný balík zabral a 2 500 metrov pred páskou bolo všetko pohromade. Líder pretekov Julian Alaphilippe (:qst:) rozbiehal vlak tímu Quick – Step. Alvaro Hodeq (:qst:) však nezužitkoval prácu tímu a skončil tretí. O prvenstvo si to rozdali Fernando Gavíria (:qst:) a Peter Sagan (BOH). Kolumbíjčan je v skvelej forme a ukázal to i dnes, keď len o centimetre porazil Tourminátora zo Slovenska.

Slováci

Peter Sagan (BOH) obsadil vo štvrtej etape druhú priečku a celkovo je piaty. Erik Baška (BOH) dokončil na 27. pozícii, 19 – ročný Matúš Štoček z Beltrami TSA – Hoppla PF obsadil 40. miesto. Mladík zo Slovenska je v súťaži do 20 rokov na 11. mieste.

Profil 4. etapy:

Záver:

Výsledky 4. etapy:

1.Fernando Gaviria (Col):uae:04:20:26
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Alvaro Hodeg (Col):qst:
4.Simone Consonni (Ita):uae:
5.Luca Pacioni (Ita)Neri-Sottoli-Selle Italia-KTM
6.Matteo Malucelli (Ita)Caja Rural-Seguros RGA
7.Nelson Soto (Col)Caja Rural-Seguros RGA
8.Imerio Cima (Ita)Nippo Vinia-Fantini-Faiz
9.Nikolas Maes (Bel):lts:
10.Ricardo Escuela (Arg)A.C.A Virgen de Fatima

Celkové poradie:

1.Julian Alaphilippe (Fra):qst:11:35:42
2.Fernando Gaviria (Col):uae:0:00:08
3.Valerio Conti (Ita):uae:0:00:22
4.Remco Evenepoel (Bel):qst:
5.Peter Sagan (Svk)BOH0:00:26
6.Felix Grobschartner (Aut)BOH
7.Winner Anacona (Col)MOV
8.Laureano Rosas (Arg)Agrupacion Virgen De Fatime0:00:40
9.Oscar Sevilla (Esp)Medellin0:00:41
10.Simone Consonni (Ita):uae:0:00:44

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár