Vuelta a San Juan: Únik ukradol šprintérom etapu, nepomohla ani Saganova práca

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Šiesta etapa argentínskych pretekov kategórie 2.1. Vuelta a San Juan mala 154 kilometrov. Jednalo sa o rovinatú etapu, ktorá štartovala a aj končila na pretekárskom okruhu Autódromo El Villicúm. Záverečné kilometre boli síce čiastočne naklonené, no každý očakával hromadný šprint. V hre sú na týchto pretekoch mená ako Fernando Gavíria (:uae:), Alvaro Hodeg (:qst:), Mark Cavendish (:ddd:), Sam Bennett (BOH) alebo Peter Sagan (BOH). Proti bol však únik dňa.

Do úniku sa dostali jazdci z domácich kontinentálnych celkov Germán Tivani a Daniel Zamora z Agrupacion Virgen De Fatima, Daniel Diaz z Municipalidad de Pocito a Dayer Quintana z talianskej pro-konti stajne Neri Sottoli – Selle Italia. V prvej časti etapy viedli aj s náskokom piatich minút. Najprv sa zdalo, že World Tour celky zo majú postrážené. Následne ale úniku začal pomáhať silný zadný vietor. Desať kilometrov pred koncom mali od pelotónu odstup jednej minúty a 37 sekúnd. Mladší brat Naira Quintanu dostal defekt a nemohol tak pomáhať čelu pretekov, kde stále pracovala trojica Argentínčanov. Pri vstupe na motoristický okruh začalo pršať, no ich náskok päť kilometrov pred cieľom sa stále držal na hranici 50 sekúnd. O dva kilometre už bolo jasné, že šiestu etapu vyhrá niekto z úniku.

V šprinte trojice jazdcov zvíťazil 23-ročný Germán Tivani. Ten využil prácu svojho kolegu Zamoru, ktorý pracoval vpredu. Druhé miesto sa ušlo Diazovi. Pre mladého Tivaniho ide o druhé víťazstvo v kariére. V roku 2016 zvíťazil v etape na Tour de San Luis, paradoxne, tiež pred Danielom Diazom. Dnešný víťaz minulý rok pôsobil v štruktúrach World Tour tímu UAE-Team Emirates.

Práve predstaviteľ tímu UAE Gavíria patril k najväčším favoritom v etape, no pelotón nedokázal znížiť náskok vedúcej skupiny. Na čele pracovali aj tímy Movistar alebo Quick-Step. V poslednej desiatke kilometrov ťahal pelotón aj Peter Sagan, ktorý pracoval pre Bennetta. Írsky šprintér skončil na štvrtom mieste, Kolumbijčan Gavíria šprintoval za ním. Na čele celkového poradia nenastali žiadne zmeny, preteky vedie Winner Anacona (MOV). Zajtra je na programe posledná etapa, ktorá má rovinatý profil a celkové poradie by sa tak nemalo zmeniť.

Slováci

Peter Sagan finišoval na 52. mieste 31 sekúnd za víťazom. Jeho tímový kolega Erik Baška skončil 5 minút pozadu na 127. mieste, ešte jednu minútu stratil Matúš Štoček na 131. mieste.

Posledný kilometer:

Profil:

Zdroj: procyclingstats

Výsledky 6. etapy:

1.German Tivani (Arg)A.C.A Virgen de Fatima3:13:29
2.Daniel Diaz (Arg)Municipalidad de Pocito
3.Daniel Zamora (Arg)A.C.A Virgen de Fatima
4.Sam Bennett (Irl)BOH0:00:12
5.Fernando Gaviria (Col):uae:
6.Maximiliano Richeze (Arg):qst:
7.Simone Consonni (Ita):uae:
8.Stan Dewulf (Bel):lts:
9.Julian Alaphilippe (Fra):qst:
10.Rudy Barbier (Fra)Israel Cycling Academy0:00:16

 

Celkové poradie:

1.Winner Anacona (Col)MOV19:14:55
2.Julian Alaphilippe (Fra):qst:0:00:35
3.Oscar Sevilla (Esp)Medellin0:00:57
4.Valerio Conti (Ita):uae:0:01:03
5.Felix Grobschartner (Aut)BOH0:01:13
6.Richard Carapaz (Ecu)MOV0:01:20
7.Cesar Paredes (Col)Medellin0:01:24
8.Nairo Quintana (Col)MOV0:01:29
9.Remco Evenepoel (Bel):qst:0:01:36
10.Tiesj Benoot (Bel):lts:0:01:38

Zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár