Vuelta a San Juan bez medzinárodných tímov. Sagan, Ganna, Froome pravdepodobe neprídu

Vuelta a San Juan

zdroj: twitter.com/vueltasanjuanok

Vuelta a San Juan mali byť pre viaceré tímy prvými pretekmi v sezóne 2021. V dôsledku pandémie však nebude podľa dostupných informácií možné na podnik kategórie UCI 2 dostať medzinárodné tímy. Medzi nimi mali byť BORA – hansgrohe, Deceuninck – Quick Step, Israel Start-Up Nation, Team Cofidis a INEOS Grenadiers. Účasť ešte pred pár týždňami potvrdili Peter Sagan (BOH), Chris Froome (:ins:), José Alváro Hodeg (:dqt:), Joao Almeida (:dqt:), Elia Viviani (COF), Filippo Ganna (:ins:).

O správe informoval juhoamerický web Ciclismo Internacional. Etapové preteky Vuelta a San Juan sa konajú od 24. do 31. januára.



Orgány v argentínskom regióne San Juan sa ešte stretnú v najbližších hodinách, aby upresnili organizáciu najväčších pretekov v krajine. Podľa zdrojov je čoraz viac isté, že na pretekoch sa budú môcť zúčastniť iba miestne a argentínske národné tímy. Všetko je to preto, aby sa zabránilo cestovaniu a tak väčšiemu riziku prenášania ochorenia COVID-19. V Argentíne pôsobí 6 kontinentálnych tímov.

Argentínu ešte len čaká nárast počtu nakazených v druhej vlne. V súčasnosti sú všetky hranice uzavreté do 8. januára. Predpokladá sa, že sa bude jednať o predĺžení zákazu, aby do juhoamerickej krajiny neprichádzali potenciálne nakazení z Európy.



Poslednú edíciu vyhral Remco Evenepoel. Osemdňové preteky ponúkli aj šprintérske príležitosti, kde sa až trikrát radoval Fernando Gavíria. Peter Sagan tam bol najlepšie druhý, a to v siedmej etape. V roku 2019 tu získal dve pódiové umiestnenia.

Zrušené boli aj preteky v Austrálii. Nekonajú sa tradičné otváraky Santos Tour Down Under ani Cadel Evans Great Ocean Road Race.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár