Vuelta a España: Štvrtý etapový triumf, no cieľ nesplnený

Preteky World Tour

zdroj: twitter.com/VelonCC

Máme za sebou všetkých 21 etáp poslednej Grand Tour sezóny. Na začiatku sa išlo v oddychovom tempe. Vpredu bol Alberto Contador (:tfr:), pre ktorého to bola posledná etapa úchvatnej kariéry. Ukončenie patrilo tradične dojazdu do Madridu. Všetky tajničky týkajúce sa celkovej klasifikácie, horskej súťaže či kombinačnej súťaže sme mali odkryté. Ostávalo nám iba zistiť, kto si oblečie dres v bodovacej súťaži. Do etapy vstúpil na prvej priečke v tejto súťaži Christopher Froome (:sky:), ktorý by si tak zaistil 3 dresy (v GC, kombinácii a práve bodovacej súťaži). Šanca tu však bola pre najlepšieho šprintéra tohotoročnej Vuelty, Mattea Trentina (:qst:). Ten musel vyhrať šprintérsku prémiu a etapu. To sa mu podarilo, keď výborne zapracoval jeho tím aj napriek odporu tímu Sky.

V poslednom okruhu udávali tempo jazdci celku Quick Step-Floors. Tí vybojovali prednú pozíciu pre Trentina. Keďže šprintérska elita sa na Vuelte nezúčastnila, Talian nemal žiadne problémy a aj s tými špurtérmi, ktorí sa prebojovali cez španielske kopce si poľahky poradil. Štyri etapové triumfy na tohtoročnej Vuelte hovoria o jasnej dominancii na rovinatých etapách.  Získal plný počet bodov. No práve vďaka zúženej účasti šprintérov sa na 11. mieste umiestnil Froome. Brit získal 5 bodov a prekazil tak plány 28-ročnému rodákovi z Borgo Valsugana.

O emotívne chvíle sa postaral Contador, ktorý si prešiel okruh po Madride so španielskou vlajkou a rozlúčil sa s profesionálnou cyklistikou pred domácim publikum.

Poradie v celkovej klasifikácii

Chris Froome (:sky:) dokázal získať double. Okrem červeného, získal zelený dres za bodovaciu súťaž a biely za kombináciu. Na stupne víťazov prekĺzol Ilnur Zakarin (:kat:), ktorý získa bronz. Striebro uhájil Vincenzo Nibali (:bmt:). Iný Talian Vilella (:cdt:) získal bodkovaný dres pre najlepšieho vrchára. Najlepším mladým jazdcom je Miguel Angel Lopez (AST). Jeho tím je takisto najlepším tímom Vuelty.

Slováci na Vuelte

Na pretekoch štartoval iba Michaela Kolářa (BOH). Ten bohužial nedokončil 2. etapu a jazdec Bory – Hansgrohe tak nebude mať dobré spomienky na svoju prvú Grand Tour.

 

Záverečný šprint

Rozlúčka „El Pistolera“

 

Výsledky 21. etapy

1.Matteo Trentin (Ita):qst:03:31:33
2.Lorenzo Manzin (Fra)FDJ
3.Søren Kragh Andersen (Den):sun:
4.Tom Van Asbroeck (Bel):cdt:
5.Ivan Garcia (Spa):bmt:
6.Magnus Cort Nielsen (Den):ors:
7.Kenneth Vanbilsen (Bel)Cofidis,Solutions Credits
8.Sacha Modolo (Ita):uae:
9.Sacha Modolo (Ita)BOH
10.Daniel Hoelgaard (Nor)FDJ

Konečné poradie

1.Christopher Froome (GBr):sky:82:30:02
2.Vincenzo Nibali (Ita):bmt:00:02:15
3.Ilnur Zakarin (Rus):kat:00:02:51
4.Alberto Contador (Spa):tfr:00:03:11
5.Wilco Kelderman (Ned):sun:00:03:15
6.Wout Poels (Ned):sky:00:06:45
7.Michael Woods (Can):cdt:00:07:56
8.Miguel Angel Lopez (Col)AST00:08:59
9.Steven Kruijswijk (Ned):sky:00:11:04
10.Tejay Van Garderen (USA):bmc:00:15:36


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár