Výbava do dlhých letných dní od značky Tactic

Peter Borko tactic 2021

zdroj: Peter Borko

Horúce dni dajú zabrať každej cyklistke a cyklistovi. Vtedy sa okrem svalov, vašej hlavy a bicykla chcete spoľahnúť aj na oblečenie. Tactic nás oslovil s možnosťou testovania ich produktov a my sme neváhali.

Počas júna sme mali možnosť testovať oblečenie od spoločnosti Tactic a vyskúšať si ich dres HARD DAY a cyklistické nohavice Culotte PURE. Vložka cyklistických nohavíc nesie meno KING Elastic Interface© a sľubuje pohodlie počas dlhých výjazdov. Rozhodli sme sa preto v oblečení od Tacticu stráviť viacero dlhých celodenných jázd.

Spracovanie a kvalita pre profesionálnych jazdcov

Cyklistické nohavice sú navrhnuté bez nevyhnutných švov, s kompresnou textíliou, technológiou SigmaGrip pre lepšie uchopenie a lipnutie k telu cyklistu. Vďaka minimalistickému spracovaniu a malému počtu kusov látky, z ktorých sú nohavice ušité, výrazne znižujete riziko párania sa švov. Navyše vaše nohy vyzerajú prirodzene, švy alebo rôzne druhy látky nikde nestláčajú vaše stehná a nedeformujú ich. Nohavice tak môžu obopínať vaše svaly rovnomerne po celej nohe a zachovávať prirodzený tvar stehien. Vďaka tomu nohavice nikde netlačia, nerežú a poskytujú rovnomernú podporu počas jazdenia.

Prekvapila nás priedušnosť dresu a jeho vynikajúce vlastnosti odvádzania potu. Pre úplnosť dodáme, že pod testovaným dresom sme mali letné tielko z uhlíkových vlákien. Jemne predĺžené rukávy držali na svojom mieste, dres sa ani na sto kilovom chlapovi neposúval v oblasti krížov a ani brucha a gumené vnútorné olemovanie držalo po celý čas jazdy na svojom mieste.

Ako výborný hodnotíme výber látok na dres a ich umiestnenie. Priedušné tkaniny v podpazuší umožňujú veľmi dobré odvetranie prehriatých partií. Niet sa čomu diviť. Dres HARD DAY si prešiel za roky niekoľkými úpravami, čoho výsledkom je, že si kúpite výrobok s nezvyčajným dizajnom vrátane nových tkanín a vzorov, ktoré poskytujú extra pohodlie a priedušnosť a to najmä počas horúcich dní.

Nadštandardný odvod potu

Pre niekoho to môže byť obrovský benefit, inému sa to páčiť nemusí. Pri drese a aj nohaviciach sme si všimli nadštandardne veľa vyzrážanej soli. Ide možno o malý estetický nedostatok, ale veľký technický benefit. Vďaka vynikajúcemu odvádzaniu potu od tela sa rýchlejšie ochladzujete a pod oblečením zostávate suchý a v pohodlí.

Túto vlastnosť oblečenia možno neocenia mestskí kaviarenskí cyklisti, ale kto si dá rád Gran Fondo a dlhšie jazdy, tak na kvalitné látky svojho oblečenia nedá dopustiť. Bicyklovať hodiny v suchu a v pohodlí je niečo, čo posunie každého jazdca o úroveň ďalej. Zabezpečí mu väčšie pohodlie, pohodu a aj rýchlejšiu a príjemnejšiu jazdu.

Pri veľkostiach počúvajte rady predajcu

Ak si prezriete stránku predajcu cyklistického oblečenia Tactic, tak si rozhodne všimnete upozornenie takmer pri každom kuse odevu – vyberajte si oblečenie o číslo väčšie, ako nosíte bežne. Všetci cestní cyklisti chceme, aby výbava tesne priliehala k telu a nespôsobovala žiadne nadbytočné aerodynamické trenie a často volíme kvôli tomu malé oblečenie. V prípade tejto značky sa nehanbite a siahnite po väčšom. Nie sme žiadni vrchári, ale aj tak nezvykneme nosiť XXL dresy a nohavice. Tie sa teraz ukázali ako najvhodnejšie. Dokonca pri prvom oblečení sme mali pocit, že ide o malé kusy. Tie ale po pár minútach sadli ako uliate a ani po dlhšom jazdení sme nebadali, že by sa vyťahali a niekde vyčnievali do priestoru.

Oblečenie, ktoré splní to čo sľúbi

Dres HARD DAY a aj nohavice Culotte PURE Black sú voľbou pre skúsené jazdkyne a jazdcov, ktorí vedia čo od dobrého oblečenia chcú. Minimalistický strih nohavíc, dobre zvolené látky pre dres a výkon všetkých materiálov pri odvádzaní potu od tela pomôžu k lepšiemu pocitu z jazdy. A je jedno či ide o kratší výlet po práci, alebo víkendové Gran Fondo. Pestrosť ponúkaných dresov poskytuje široké spektrum farebných kombinácii ale aj konzervatívnejších prevedení. Nohavice kúpite nielen v elegantnej čiernej, ale aj v ďalších zaujímavých prevedeniach, aby ste na bicykli vyzerali podľa svojich predstáv.

Cyklistické nohavice Culotte PURE Black

Cena: 140 €
Farba: čierna
Traky: jemné mikrovlákna s vynikajúcim uchopením
Vložka: KING Elastic Interface© – umožňuje dlhé jazdy (6 až 8 hodín)
Textília: vysoko elastická a adaptabilná lykra
Uchopenie nôh: SigmaGrip technology
Hmotnosť: ultra ľahké, vážia len 185 g

Krátke pánske cyklistické nohavice Culotte PURE Black

Krátky pánsky dres HARD DAY Sunset ATACAMA

Cena: 90 €
Farba: modrá okrová
Golier: anatomicky tvarovaný, nízky strih, dvojitá tkanina
Rukávy: štýl Raglan, elastické s elegantným strihom, SigmaGrip systém pre lepšie priľnutie k telu
Textília: tri typy textílie, hlavná obsahuje uhlíkové (karbónové) vlákna (HOST CARBON), ďalej lykra s vysokou elasticitou a vynikajúcou adaptáciou, a ľahká a priedušná sieťka
Zips: kovový zips spiral 3 (najtenší typ zipsu) so systémom Camlock na blokovanie pozície, skrytý zips
Pás: elastický so silikónovým pásikom pre lepšie držanie na tele
Spracovanie: neviditeľné švy „overlock“, reflexné prvky na zadnej strane na vreckách.

Cyklodres HARD DAY krátky rukáv Sunset ATACAMA

Text: Lukáš Harsa, Peter Borko
Fotografie: Peter Borko

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár