Vyjadrenia po 1. etape Tour de France 2021, Pogačar: „Držím každému palce.“

Tour de France 2021
Julian Alaphilippe MS v cyklistike 2021

zdroj: ©Deceuninck - Quick-Step - ©Tim De Waele / Getty Images

108. ročník starej dámy začal takpovediac in medias res. Prvá etapa okrem víťaza a prvého držiteľa žltého dresu priniesla aj dva hromadné pády, ktoré bohužiaľ preriedili pelotón a znepríjemnili francúzske dobrodružstvo viacerým pretekárom. Aké však boli vyjadrenia po 1. etape Tour de France 2021 v cieli?

Vyjadrenia po 1. etape Tour de France 2021

Julian Alaphilippe (:dqt:) – 1. miesto

Úradujúci majster sveta dnes ukázal svoj dynamit v nohách už dva kilometre pred cieľom v náročnom stúpaní, kedy ostatným razantne nastúpil. V tomto čine mu nezabránila ani účasť v hromadnom páde približne 50 kilometrov pred cieľom. Z víťazstva sa veľmi tešil, čo potvrdzuje aj jeho stručné, no zato trefné vyjadrenie: „Ak by ste mi bývali povedali, že by som nechal dres majstra sveta kvôli žltému dresu, neveril by som vám.“ 

A picture
https://twitter.com/deceuninck_qst/status/1408815460863430661/photo/1

Michael Matthews (:bex:) – 2. miesto

V tíme BikeExchange boli s druhým miestom Austrálčana spokojný. Najmä kvôli bohatému bodovému prídelu do súťaže o zelený dres.

Peter Sagan (BOH) – 73. miesto

„Bola to náročná etapa s mnohými stresujúcimi momentmi a pádmi. Bol som zadržaný prvým veľkým pádom. Neutrpel som však žiadne vážnejšie poranenia, ale stratil som čas a minul som veľa energie, aby som sa dostal naspäť. Tour de France je iba na začiatku a budeme bojovať každý deň.“

Tadej Pogačar (:uae:) – 6. miesto

Tadej Pogačar Tour de France 2021
Tadej Pogačar je v bielom drese. © A.S.O./Pauline Ballet

V tíme Spojených arabských emirátov po dnešnej etape vládli zmiešané pocity. Na jednej strane bolo cítiť dôsledky hrozivých pádov, na strane druhej aj radosť z toho, že Tadej Pogačar sa obliekol do bieleho dresu pre najlepšieho mladého jazdca. Práve on drží palce všetkým pretekárom, ktorí boli účastníkmi pádu.

Bauke Mollema (:tfr:) – 9. miesto

Bauke Mollema bol v cieli naozaj rád, že je v cieli, nakoľko taký tvrdý dojazd hneď v prvý deň Tour si nepamätá. V tíme sú však veľmi radi, nakoľko lekárske vyšetrenie Madsa Pedersena nepreukázalo prítomnosť zlomením po páde.

A picture
https://twitter.com/TrekSegafredo/status/1408820511929417728/photo/1

Geraint Thomas (:ins:) – 10. miesto

Geraint bol taktiež po dojazde prvej etapy citovo vyčerpaný. Vo svojom vyjadrení spomenul, že to bola riskantná etapa plná pádov so strmým a náročným kopcom v závere. Podotkol však, že cyklisti nemôžu očakávať ľahký úvodný deň, najmä nie na pretekoch, akými sú Tour de frnace.

Tony Martin (:tjb:) – účastník prvého pádu

Bol to práve Tony Martin, kto ako prvý letel k zemi, pretože mu cestu skrížil banner jednej fanúšičky, na ktorom stálo: „Ahoj dedko, babka“. Nuž, nie nadarmo sa vraví, že cestná cyklistika je kontaktný šport.

„Mnoho divákov sa môže správať s úctou, ale bohužiaľ nie tento. Našťastie, Primož prebehol dobre. Dúfam, že fyzické poškodenie mňa i ostatných chlapcov je zvládnuteľné.“

A picture
https://twitter.com/inrng/status/1408792345412263937/photo/1

V druhom páde sa na zemi ocitol aj Chris Froome (:isn:), ktorý sa musel podrobiť lekárskemu vyšetreniu.

Ide Schelling (BOH) – držiteľ bodkovaného dresu po svojej premiére na Tour

Ide Schelling
© A.S.O./Pauline Ballet

„Plánom bolo dostať sa do úniku. Najprv som to chcel uľahčiť kolegom, aby nemuseli v pelotóne ťahať. Dostal som sa do úniku a zapol som v boji o vrchársky dres. Keď som videl, že sú tam lepší šprintéri, rozhodol som sa ísť sólo. Mal som veľký náskok, išiel som do toho naplno. Je to splnený sen, ísť na Tour de France a jazdiť v špeciálnom drese je niečo neuveriteľné.“

Zajtra je na programe druhá etapa Tour de France 2021.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár