Wilco Kelderman a biker Zwiehoff do BORA – hansgrohe

Prestupy
Wilco Kelderman

zdroj: twitter.com/GuiadeCiclismo

Wilco Kelderman (:sun:) na ďalšie dva roky posilní tím BORA – hansgrohe. Do nemeckej zostavy okrem Holanďana putuje aj domáci Ben Zwiehoff, ktorý na cestnú cyklistiku prejde po rokov strávených v MTB.

29-ročný Kelderman z Holandska je kvalitným vrchárom, ktorý bol považovaný za veľký talent. Svoje štvrté miesto z Vuelta a España 2017 však, zdá sa, nemá veľkú šancu napodobniť. Preto prichádza do Bory, kde bude najmä hlavným pomocníkom pre lídra Emanuela Buchmanna (BOH) na Grand Tours. Šancu včak určite dostane aj na menších týždňových etapákoch.

Wilco Kelderman:

„Naozaj sa teším na novú výzvu. Po pár stretnutiach s manažérmi a trénermi som vedel, že toto bude pre mňa správny krok. Celá zostava, jazdci, manažment a personál poskytujú perfektné prostredie, kde budem môcť predviesť svoje najlepšie výkony. Som rád, že budem môcť podporiť tím na budúcich cestách,“ uvádza Keldermana tlačová správa tímu.

Ben Zwiehoff sa vo veku 26 rokov presúva z horskej cyklistiky na tú cestnú. Účastnil sa popredných sérií MTB. Vlani získal na pretekoch kategórie UCI S1 v Lanzarote tretie celkové miesto po dvoch pódiových umiestneniach v etapách. V C1 kategórii Freudenstadt v olympijskej disciplíne cross-country skončil druhý. Účasť na zrušenej olympiáde v Tokiu bola jeho hlavným cieľom.

Ben Zwiehoff:

„Môj predošlý cieľ ako horský cyklista bol zúčastniť sa na olympiáde. Ale s odstupom času som si uvedomil, že s mojím vrchárskym talentom mám šancu sa presadiť aj na ceste. Preto som nesmierne vďačný BORA – hansgrohe za poskytnutie príležitosti. Už v decembri som sa na Mallorce stretol s viacerými chalanmi. Teraz sa už nedokážem dočkať, ako sa môžem naďalej učiť zo skúseností tímu a zdokonaliť sa. Som veľmi motivovaný pomáhať tímu vo vrchárskych etapách. Najväčšie preteky sveta, Tour de France, boli vždy mojím snom. Tak uvidím, či sa toho môžem raz stať súčasťou.“

Manažér tímu Ralph Denk:

„Wilco je jazdec s veľkým potenciálom. Našou úlohou bude tento potenciál preniesť na cestu. Je v ideálnom veku. Určite bude skvelou posilou. Ben bol dlhé roky súčasťou nemeckej MTB reprezentácie. Vždy tam bol pomerne úspešný, ale chýbalo mu trochu výbušnosti. Na ceste, najmä na stúpaniach, v ňom vidíme veľké možnosti. Vždy som hovoril, že hľadáme talenty aj z iných disciplín.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár