Wout van Aert vyhral súd

Van Aert

zdroj: twitter.com/woutvanaert

Wout van Aert sa v utorok dozvedel rozsudok súdu. Jeho bývalý tímový manažér Nick Nuyens (Veranda’s Willems-Crelan) požadoval 1 110 000 € ako stratu po tom čo Belgičan predčasne rozviazal zmluvu. Van Aert podpísal zmluvu na rok 2019 so spoločnosťou Sniper Cycling, ktorá stála za tímom Veranda’s Willems-Crelan. Talentovaný mladík rozviazal zmluvu v septembri 2018 po tom čo sa dozvedel, že sa jedná o spojení s tímom Roompot-Nederlandse Loterij.

Van Aert tvrdil, že o žiadnom spojení dvoch tímov nevedel. To sa udialo i bez neho a pre rok 2019 sa sformoval tím Roompot-Charles. Belgičan bol v kontakte s tímom Jumbo-Visma a dohodnutý na rok 2020, no nakoniec podpísal o rok skôr. Súd mu dal nakoniec za pravdu a žiadne peniaze platiť nemusí. Jeho náprotivok Nuyens musí navyše zaplatiť súdne trovy, môže sa však odvolať. Belgičan sa aktuálne lieči zo zranenia, ktoré utrpel v časovke na Tour de France, keď zavadil o bariéru. Doktori predpovedali dve mesiace rehabilitácie. Mladík sa však už posadil na bicykel a dúfa, že stihne cyklokrosové preteky.

Jeho právnik Walter van Steenbrugge po súde povedal:

„Wout sa môže konečne sústrediť na cyklistiku. Cyklistika nie je iba šport ale i vzťah zamestnávateľ-zamestnanec. Dôvera v takomto vzťahu rozhodne v tomto prípade nebola.“

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár