Zasnežené Val di Sole ovládol Van Aert. Ženám vládla Van Empelová

Cyklokros
Val di Sole 2021

zdroj: twitter.com/UCIcyclocrossWC

Deviate kolo cyklokrosového svetového pohára vo Val di Sole ovládol Wout Van Aert (:tjb:). Od druhého kola nasadil nekompromisné tempo a rozhodol. Ženám dominovala od začiatku až do konca Van Empelová (Pauwels Sauzen-Bingoal). Mladá cyklokrosárka v závere odolala tlaku Marianne Vosovej (Jumbo-Visma).

Trasa – Val di Sole

Štart

Priebeh pretekov vo Val di Sole

Do pretekov najlepšie odštartoval Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal). V polovici prvého kola mal drobný náskok, približne 5 sekúnd. Kométa posledných pretekov Van Aert (:tjb:) mu však bol v pätách. Na dostrel sa držal i Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Za trojicou už bol vačší časový odstup. V druhom kole však belgický fenomén už nastolil vražedné tempo a vzdiaľoval sa konkurentom.

Dotout- procycling

V treťom kole už bol Van Aert desať sekúnd pred Vanthourenhoutom a ďalšie víťazstvo bolo prakticky na dosah. O ďalších 10 sekúnd späť bol Eli Iserbyt. O kolo neskôr mal vedúci Belgičan už 20 sekúnd a iba obrovská chyba by ho pripravila o víťazstvo. V zadu sa na tretie miesto medzičasom predral Tom Pidcock (:ins:). V šiestom kole prišlo drobné zaváhanie Van Aerta, keď neustál zjazd. Nič zásadné sa mu však nestalo a pokračoval s pohodlným náskokom.



V závere si vedúci muž kontroloval situáciu, nikam sa nehnal a zaslúžene ovládol ďalšie preteky. Na druhom mieste dorazil Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal), tretie miesto ustrážil Thomas Pidcock (:ins:).

Rozhodujúci moment ženských pretekov

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár