Záver Vuelty 2021 po 7 rokoch iný

Vuelta a España 2021
La Vuelta

zdroj: https://www.facebook.com/lavuelta/photos/a.147723988580185/1100972313255343

Posledná grandtour sezóny, španielska Vuelta, zvykla vyvrcholiť šprintérkou etapou v historickom centre Madridu. Doposiaľ posledným šprintérom, ktorý dokázal získať jeden z ostávajúcich  etapových vavrínov v sezóne, je Pascal Ackerman (BOH). A pravdepodobne táto informácia bude platiť aj o rok neskôr. To všetko z dôvodu, že organizátori španielskych 21-etapových pretekov oznámili, že záverečná etapa pretekov s prívlastkom La Passion Que Te Toca bude časovkou jednotlivcov v regióne Galicia. Konkrétne v meste Santiago de Compostela. Ide tak o zmenu záveru pretekov po siedmich rokoch. Vtedy posledným regiónom, kam pelotón Vuelty v roku 2014 zavítal, bola práve spomínaná Galicia.

Z katedrály do katedrály

Cyklistické šialenstvo na pôde Španielska vypukne 14. augusta v meste Burgos, presne z námestia pred Katedrálou Panny Márie z 15. storočia. Záverečné meranie síl je naplánované presne na 5. septembra s dojazdom pred Katedrálu v Santiago de Compostela. Tá je zapísaná do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Toto spojenie má však hlbší význam. Organizátori sa totiž snažili touto zmenou v itinerári pripomenúť vznik domáceho kontinentálneho tímu Galicia Xacobeo. Taktiež však náboženský festival s názvom Jakobov svätý rok. Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt katedrála v santiago de compostela

Katedrála v Santiago de Compostela

Čo môžeme očakávať?

Ako už bolo spomenuté, Vuelta Ciclista a Espaňa naposledy finišovala súbojom proti času v roku 2014. Vtedy však takmer 11 kilometrov dlhá trať nespôsobila žiadne výrazné zmeny v celkovom poradí, a preto vtedy ešte pretekajúci Alberto Contador sa mohol tešiť z víťazstva na domácej pôde. Vzhľadom k tomu, že ešte nevieme viac detailov o parametroch poslednej etapy, môžeme len polemizovať, ako veľmi a či vôbec posledná etapa zamieša kartami.

Zatiaľ je jasné to, že vydanie Vuelty v roku 2021 bude obsahovať 8 stúpavých koncoviek kopcovitých a horských etáp vrátane Alto de Covadonga. Taktiež sa predpokladá, že konvoj cyklistických pretekov zavíta na západ ku hraniciam s Portugalskom. Celá trasa grandtour, ktorá je najťažšia z hľadiska nastúpaných výškových metrov, bude odhalená do konca februára.

S určitosťou však môžeme očakávať, že organizátori opäť raz pripravia strhujúcu a náročnú trasu, ktorú si športoví fanúšikovia zamilujú… pretože španielske dobrodružstvo je La Passion Que Te Toca.

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár