Zdeněk Štybar vynechá Okolo Flámska pre problémy so srdcom

Okolo Flámska 2021
stybar

zdroj: twitter.com/deceuninck_qst

Český jazdec Zdeněk Štybar (:dqt:) nenastúpi na nedeľňajší monument Okolo Flámska 2021. U 35-ročného pretekára sa objavili problémy s rytmom srdca. Patril k veľkým favoritom na víťazstvo.

„Som veľmi sklamaný, že nebudem štartovať na Okolo Flámska, na jedných z mojich obľúbených pretekov. Myslím, že som bol dobre pripravený, ale niečo sa mi postavilo do cesty. Nechcem nič riskovať. Musím to prijať. Nakoniec som rád, že Paríž – Roubaix sa preložilo a snáď tam dostanem šancu vyhrať monument. Teraz už len môžem zapnúť televíziu a podporovať chalanov z tímu,“ povedal Zdeněk Štybar na tlačovej konferencii tímu.

Po klasike Gent – Wevelgem sa Zdeněk Štybar necítil dobre. Lekári u neho našli problémy so srdcom a bola mu odporúčaná prestávka. V stredu podstúpil vyšetrenie – abláciu srdca v bruselskej nemocnici. Výsledky mu dovolili sa vrátiť do tréningu, ale Okolo Flámska nestihne. Čas strávi s rodinou.

„Moja forma je pred víkendom najlepšia za posledné roky. Na druhej strane mám šťastie, že som podstúpil iba menší zákrok. Taktiež, zdá sa, je moja porucha srdca vyriešená. To je dobré pre zvyšok sezóny, ale aj pre moje celkové zdravie. Zoberiem si pár dní voľna a odpočiniem si s manželkou,“ znie vyhlásenie Štybara v tlačovej správe tímu.

Štybar sa nachádzal vo výbornej kondícii. Na klasike E3 SaxoBank stíhal každý útok jedného z najsilneších jazdcov súčasnosti Mathieu van der Poela. Skončil na piatom mieste, ale zohral kľúčovú rolu pri víťazstve kolegu z Deceuninck – Quick-Step Kaspera Asgreena. Pred nedeľným Ronde patril k najväčším favoritom, popri jazdcoch ako Van der Poel alebo Wout van Aert.

Formu ale bude chcieť získať opäť. A to na klasiku Paríž – Roubaix, ktorá sa presunula na 3. októbra. Jednoznačne však prišiel o jedinečnú šancu zabojovať o vysoké umiestnenie na Ronde.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár