Život a kariéra Cristiana Ronalda

zdroj: unsplash.com/@portuguesegravity

Momentálne najhorúcejší hráč na svete v prestupovej sezóne a zároveň najvýraznejšia osobnosť svetového futbalu a športu vôbec za posledné roky. Tento 36 ročný portugalský hráč je už teraz navždy zapísaný do dejín futbalu a to s ešte minimálne pár rokmi svojej kariéry pred sebou. V tomto článku sa pozrieme na jeho začiatky, pôsobenie v kluboch, jeho doterajšie úspechy, ale aj život mimo futbalu a možnú budúcnosť.

Začiatky

Celým menom Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro sa narodil na Madeire a futbal začal hrať už od 1992, kedy mal 7 rokov za amatérsky klub Adorinha. Z neho bol kúpený po skúške do klubu Sporting CP za 1 500 libier, vtedy mal 12 rokov. Už v 14 rokoch sa rozhodol, že sa stane profesionálnym futbalistom. Zanechal preto školu a začal sa mu venovať naplno. Na istú dobu musel s futbalom prestať kvôli problémom so srdcom, no hneď pár dní po operácií sa vrátil na tréningy. V 16 rokoch bol trénerom posunutý do hlavného tímu Sportingu. Nasledujúce tri roky bol prvým hráčom, ktorý hral aj za A tím aj B tím. V októbri 2002 dostal svoju premiérovú šancu v Primeira Lige, kde strelil hneď 2 góly. O rok na to sa oň začali zaujímať veľké kluby, z ktorých  nakoniec poputoval do Manchestru United.

Manchester United

Prestupom do Manchestru zaznamenal Ronaldo hneď dve prvenstvá. So sumou 12,24 milióna libier sa stal najdrahším tínedžerom v anglickom futbale. Zároveň sa stal prvým portugalským hráčom za United. Jeho kariéra sa od vtedy, až na malú prestávku, niesla v čísle 7. V Manchestri United ostal Ronaldo až do roku 2009. Hoci chcel odísť už skôr kvôli nezhodám so svojimi spoluhráčmi United to nepovolil. V Manchestri zaznamenal početné úspechy a stal sa počas svojho pôsobenia v ňom jedným z najsledovanejších hráčov. No jeho doposiaľ najväčšia sláva prišla až po prestupe do Bieleho baletu.

Real Madrid a Juventus

Jeho prestup do Realu Madrid stál vtedy rekordných 94 miliónov. Jeho prvú sezónu v Real Madrid sa umiestnil na druhom mieste v súťažiach Zlatá lopta a Futbalista roka FIFA za Leonardom Messim. Túto sezónu nosil dres s číslom 9, keďže číslo 7 bolo obsadené vtedajším kapitánom Raúlom. Po jeho odchode v roku 2010 si svoje číslo zobral naspäť. Cristiano Ronaldo sa kapitánom Realu stal v roku 2012. V roku 2014 predĺžil svoj kontrakt až do roku 2018 kedy prestúpil do Juventusu. Za tieto roky zaznamenal neskutočné množstvo úspechov a rekordov, na ktoré samostatné by sme potrebovali ďalší článok. Získal 5 Zlatých lôpt a 5 titulov Ligy majstrov UEFA. Stal sa jedným z dvoch najlepších hráčov na svete svojho času. Debatu o tom, či je lepší Messi alebo Ronaldo prenecháme však iným. V Juventuse strávil necelé tri roky a jeho prestup ich stál až 100 miliónov. V Juventuse nastrieľal 100 gólov za rekordný počet zápasov, iba 131 a v auguste roku 2021 sa rozhodol Juventus opustiť. Po jeho odchode sa oň strhol ostro sledovaný boj. Z neho nakoniec vyšiel víťazne klub, ktorý stal pri jeho začiatkoch a to Manchester United za cenu 25 miliónov na dva roky. Či a ako bude jeho kariéra pokračovať po týchto dvoch rokoch je zatiaľ otázke, no dúfame, že dostaneme ešte viac z CR7. Pri jeho jeho sledovaní, vám určite pomôžu recenzie stávkových kancelárií.

Život mimo futbalu

Partnerkou Cristiana Ronalda je od roku 2017 Georgina Rodriguez. S touto španielskou modelkou má už aj dieťa menom Alana Martina. Nie je to však jeho jediné dieťa. Cristianovi sa narodil syn už v roku 2010 a to Cristiano Jr. K tomu má Ronaldo ešte dvojičky narodené v roku 2017, Eva Maria a Mateo. Cristiano si celkom stráži svoj osobný život a nevie sa o ňom veľa. Mnoho informácií o ňom je z bulvárnych článkov, ktorých dôveryhodnosť je pochybná. Je o ňom známe, že je extrémne zameraný na svoju kariéru a robí všetko preto aby dosahoval svoje úspechy. Pre mnohých je idolom práve pre svoje odhodlanie a pre to, lebo nepochádza z bohatých pomerov a napriek tomu sa tvrdou prácou vypracoval až na vrchol.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár