„Zlý muž“ tímu Sky je diskvalifikovaný!

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/BikeBytes

Po 15. etape Tour de France má tím Sky o jedného jazdca menej. Taliansky cyklista Gianni Moscon (:sky:) bol diskvalifikovaný po tom, čo sa dostal do potyčky s Eliom Gesbertom z tímu Fortuneo-Samsic na začiatku 15. etapy vedúcej do Carcassone.

Rozhodnutie padlo po tom, čo rozhodcovia preskúmali zábery z incidentu. Video ukázalo, že Moscon sa pokúsil udrieť Gesberta do tváre. Na 105. ročníku Tour de France sa po prvýkrát objavil aj videorozhodca, ktorý analyzuje nejasné situácie. 24-ročný Moscon bol vylúčený podľa pravidla, ktoré zakazuje akékoľvek násilie medzi jazdcami a vinník môže byť diskvalifikovaný.

Tímový manažér Dave Brailsford a športový riaditeľ tímu Sky Nicolas Portal sa rozhodnutie dozvedeli v technickej zóne v cieli.

„Podporujeme a akceptujeme rozhodnutie organizátorov vylúčiť Gianniho Moscona z Tour de France. Gianni je sklamaný zo svojho chovania a vie, že sklamal aj tím. S Giannim tento incident preberieme po Tour a rozhodneme, či vykonéme ďalšie opatrenia“ vyhlásil tím Sky prostredníctvom tlačovej správy.

Pre domestika tímu Sky to nie je prvé disciplinárne konanie v jeho kariére. Vlani bol obvinený z toho, že úmyselne spôsobil pád Sebastiana Reichenbacha (FDJ) na pretekoch Tre Valli Varesine. Trest mu však nebol udelený pre nedostatok dôkazov.

Na pretekoch Okolo Romandie 2017 mal dokonca rasistické narážky na Kevina Rezu. Talian vtedy dostal šestýždňový zákaz pretekanie priamo od svojho tímu.

Na Majstrovstvách sveta v Bergene bol Moscon diskvalifikovaný z pretekov s hromadným štartom. Úmyselne sa nechal potiahnuť tímovým autom Talianska po tom, čo spadol v predposlednom kole.

Moscon má aj napriek svojim prehreškom veľký potenciál. Ako 24-ročný má na konte tri profesionálne víťazstva (jedna etapa a aj celkové víťazstvo na Artic Race of Norway a víťazstvo na národnom šampionáte v časovke). V roku 2017 dokonca skončil na piatom mieste na prestížnej klasike Paríž – Roubaix. V tom istom roku sa dostal na pódium domáceho monumentu, Okolo Lombardie.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár