Zoe Backstedt to má v rodine a je najlepšou juniorkou na MS v cyklistike 2021

zdroj: twitter.com/BritishCycling

Britská cyklistka Zoe Backstedt vyhrala preteky junoriek na MS v cyklistike 2021.

V šprinte dvojice porazila Američanku Kaiu Schmid. Tretie miesto získala po šprinte pelotónu majsterka Európy Linda Riedmann z Nemecka.

Dve najlepšie pretekárky sa oddelili v treťom kole v Leuvene, 32 km pred cieľom. Vo zvyšných dvoch okruhoch sa nedokázali od seba oddeliť. 17-ročná cyklokrosárka Backstedt skúšala zaútočiť na krátkych kopčekoch, ale do cieľa si priviezla Američanku. V rýchlostnom súboji na pásku bola Britka predsa len rýchlejšia.

„Boli to moje najťažšie preteky vôbec,“ povedala v cieli Backstedt. „Som bez slov, nemôžem uveriť tomu, čo som teraz urobila.“

Štyri dni po striebre z časovky pre dcéru bývalého švédskeho profesionála Magnusa Bäckstedta všetko zapadlo.

„Snažila som sa tlačiť čo najtvrdšie, aby sme sa dostatočne oddelili a išli do cieľa samé. Moje spolujazdkyne dokázali za mnou kontrolovať situáciu. Keď bol náš náskok na úrovni 30 sekúnd, vedela som, že sa s Američankou udržím. Nakoniec sa šprintovalo a prišla som si po víťazstvo,“ pokračovala Backstedt.

Pozornému divákovi neušiel fakt, že v anglickom komentári televízie Eurosport bol spolu-komentátorom práve Magnus Bäckstedt. Ten má po úspešnej, 19-ročnej dcére Elynor, ďalšiu veľký cyklistickú nádej. Pre zaujímavosť, ich matka Megan Hughes bola taktiež profesionálka, bývalá majsterka Británie z roku 1998.

Obe sestry sa nesústredia len na jednu disciplínu, ale zároveň aj na dráhy či cyklokros. To isté platí aj o striebornej Kaie Schmid.

Zo Sloveniek finišovala najvyššie Tereza Kurnická, na 34. mieste so stratou 6:04 min. Druhá slovenská reprezentantka Miriama Čišecká dokončila preteky so stratou 11:58 min na 88. mieste.

Majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike – MS v cyklistike 2021 Flámsko – profil a trasa pretekov junioriek:

zdroj: flanders2021.com

MS sveta v cyklistike 2021: preteky junioriek – výsledky:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár