Zomrel športový riaditeľ tímu Ineos Nicolas Portal

Nicolas Portal

zdroj: twitter.com/cyclingtips

Vo veku 40 rokov zomrel Nicolas Portal, športový riaditeľ tímu Ineos. V utorok večer to potvrdil samotný tím. Francúz mal srdcový infarkt, zomrel doma v Andore.

„S obrovským smútkom oznamujeme, že náš milovaný kolega a priateľ Nico Portal náhle zomrel vo svojom domove v Andorre. Odpočívaj v pokoji Nico – tvoj duch tu stále bude s nami na cestách a navždy ostaneš v našich srdciach,“ znie tragický oznam tímu.

Portal bol členom tímu – v minulosti známom ako Team Sky – od roku 2012. Vtedy vyhral Tour de France Bradely Wiggins a odvtedy stál bývalý profesionál pri štyroch úspechoch Chrisa Frooma a dvoch víťazstvách na Tour od Thomasa a Bernala.

Nicolas Portal bol úspešným cyklistom. Svoju kariéru začal v roku 2001 ako začiatočník v tíme AG2R Prevoyance. O štyri roky sa sťahoval do tímu Caisse d’Epargne, kde pôsobil tri sezóny. Do roku 2010 pôsobil  tíme SKY, kde nakoniec ostal ako tréner. Na Critérium du Dauphiné 2004 vyhral etapu končiacu na Aubenas. Odjazdil sedem pretekov Grand Tour, šesť domácich Tour a jednu Vueltu. V dvoch prípadoch sa doma radoval z umiestnenia medzi desiatimi najlepšími jazdcami.

Redakcia Cyklonews vyjadruje úprimnú sústrasť rodine, známym, tímu a celému cyklistickému svetu. Odpočívaj v pokoji Nico.

 

Zdroj: teamineos.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár