Zonhoven: Aerts konečne úspešný, ženám vládlo Holandsko

Cyklokros
Toon Aerts

zdroj: twitter.com/Baloise_Trek

Štvrté kolo cyklokrosového svetového pohára v Zonhovene patrilo Toonovi Aertsovi (Baloise Trek Lions). V ženách dominovalo Holandsko. Prvá sedmička patrila spomínanej krajine, víťazkou sa stala Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal).

Profil – Zonhoven

Štart

Priebeh pretekov v Zonhovene

Najlepšie vyštartoval líder priebežného poradia Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Belgičan sa do prvých prekážok dostal do vedenia a vyberal tu najlepšiu stopu. Úseky s pieskom rozdelili hlavnú skupinu, tieto časti lepšie zvládala štvorica Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal), Aerts (Baloise Trek Lions), Van der Haar (Baloise Trek Lions) a Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal). Quinten Hermans (Tormans Cyclo Cross Team) však na rovinatých úsekoch sťahoval náskok.

Dotout- procycling

Na konci druhého kola odskočil Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal), v ťažkých úsekoch vyzeral veľmi dobre. Za zadkom mal šesticu jazdcov, ktorá sa držala konštante iba 5 sekúnd ďaleko. Ich snahu trochu zbrzdil Toon Aerts, ktorý spadol a zablokoval celú skupinu. Na konci štvrtého kola však bolo všetko pokope. Sedmička jazdcov mala na zbytok poľa pol minúty. V šiestom kole do pedálov šliapol Iserbyt a odskočil zbytku skupiny, ktorú ťahal neúnavný Hermans. Spomínaný Belgičan to dokázal, spolu s nim i Van der Haar.



Na konci ôsmeho kola bola v hre o prvenstvo stále šestica mužov. V deviatom kolesa sa začalo nastupovať, po Iserbytovi to skúsil Aerts. Belgičan si vypracoval menší náskok, naopak zbrane zložili Hermans i Iserbyt. V skupine sa bojovalo už iba o druhé miesto. Vedúci muž mal pred posledným kolom náskok 20 sekúnd. Toon Aerts (Baloise Trek Lions) si napokon pripísal prvé víťazstvo v sezóne. Druhý skončil Van der Haar (Baloise Trek Lions), tretí Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal).

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár