Zostava Slovenska na Majstrovstvá Európy je potvrdená. Sagan v Glasgowe nebude chýbať.

zdroj: twitter.com/VeloProFR

Slovenská vypráva na blížiace sa Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike v škótskom Glasgowe sa skladá z ôsmich športovcov.

Lídrom pre cestné preteky Mužov Elite s hromadným štartom bude Peter Sagan (BOH). Doplnia ho Marek Čanecký, Patrik Tybor, Martin Mahďar (všetci Dukla Banská Bystrica), Ľuboš Malovec (CK Spartak Tlmače) a Róbert Málik (CK Příbram Fany Gastro). Na štart individuálnej časovky sa postaví iba Marek Čanecký, ktorý je slovenským majstrom v tejto disciplíne. Športovým riaditeľom bude Ján Valach.

Ženský tím tvoria Tatiana Jaseková (BikePro Sport cyklistický tím) a Tereza Medveďová (Bepink). Prvá menovaná sa zúčastní aj časovky.

Preteky mužov s hromadným štartom sú na programe v nedeľu 12. augusta. Časovka mužov aj žien je naplánovaná na 8. augusta. Ženské hromadné preteky majú štart 5. augusta.

Peter Sagan už raz európsky šampionát ovládol. Bolo to v roku 2016 vo francúzskom Plumelecu. V záverečnom šprinte do kopca porazil Juliana Alaphilippa a Danila Morena. Šamionátu sa dovtedy účastnili iba jazdci do 23 rokov. Kontinentálny šampionát v mladších vekových kategóriách sa tento rok odohral v českom Brne a Zlíne.

V Škótsku sa v auguste odohraujú šampionáty vo viacerých cyklistických odvetviach. V Glasgowe budú súťažiť cyklisti aj na dráhe, v horskej cyklistike,v BMX a aj na ceste.

Zdroj: SITA ;glasgow2018.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár