Zoznam najzaujímavejších pracovných miest spojených s bicyklom

zdroj: twitter.com/christofspieler

Svet cykloturistiky je naozaj obrovský. Len v Číne je viac ako 450 miliónov cyklistov, kde bicykel je jednou z najobľúbenejších doprav. Existuje obrovský rozsah pracovných miest, ktoré môžete vyskúšať, ak ste cyklista.

V Európe viac ako 500 000 ľudí pracuje v sektore cykloturistiky. Hoci mnohí z nich vlastne nepracujú na bicykloch, pracujú v oblastiach súvisiacich s bicyklovaním, ako je výroba a maloobchod.

Pracovné miesta pre cyklistov

Pokiaľ ide o pracovné miesta, kde môžete robiť použivajúc bicykel, tak je ich málo. Niektoré z nich sú celkom normálne, zatiaľ čo iné hraničia s najdivnejšími pracovnými pozíciámi. Jeden spoločný faktor spája všetky pracovné miesta na dnešnom svete, ktoré sa týkajú bicyklov: patria medzi tie najzaujímavejšie.

Taxidermista bicyklov

Tento divný človek vezme tie časti starého bicykla, ktoré máte radi a zachová ich tak, aby mohli byť namontované na doske skoro ako lovecká trofej, ako je jeleň alebo losová hlava. Táto práca skutočne existuje.

Reklama na bicykloch

Toto je rastúci trend vo svete. Jedná sa o veľmi zelený spôsob reklamy spoločností a produktov.

Rybolov pre bicykle

Existuje skupina ľudí, ktorí pozerajú a kontrolujú kanály v člnoch, s žeriavom na zadnej časti člna. To, čo robia celý deň je hľadanie bicyklov v kanáli so žeriavom. Žeriav je v podstate obrovský pazúr, ktorý sa ponorí do tmavej vody v nádeji, že zachyti bicykel, ktorý sa má recyklovať na kovový šrot. Rybári na bicykle určite majú celkom zaujímavú prácu.

Zberač bazového kvetu

Pokiaľ ide o prácu na bicykli, ide o jednu z najzaujímavejších. Nebude to možné robiť kdekoľvek na svete. Vo francúzskych Alpách je to však dosť dôležitý odbor, keď je sezóna.

Kvetinový nektár je destilovaný, aby sa z neho urobil jemný likér, známy po celom svete ako St. Germain. Názov dostal po meste, kde sa vyrába. Bazový kvet je vyzbieraný cyklistami na bicykloch, ktorí sú zaplatení podľa hmotnosti kvetov, ktoré prinášajú.

Samozrejme, je to len sezónna práca. Je to však určite jedna z najživších profesií. Chystáte sa k chladnému, chrumkavému vzduchu Álp, aby ste si niekedy ráno vybrali kvety na živobytie? Určite je to zamestnanie pre Vás.

Presťahovanie s bicyklom

Švédska spoločnosť Movebybike sa zameriava na používanie prívesov na bicykle a nákladných bicyklov na presun nábytku a z domov na krátku vzdialenosť.

Tím ambulantných cyklistov

St. Johns Ambulance je jedná z prvých, ktorá má cyklistov ako súčasť svojho tímu sanitky. Táto elitná skupina jednotlivcov je zvyčajne prvá tam, kde nastane núdzová situácia a zápcha.

Napríklad havária na diaľnici by spôsobila masívnu dopravnú zápchu. Dokonca aj pri zapnutí sirény by ambulančná dodávka išla asi hodinu, kým sa dostane na miesto. Cyklistické tímy sú schopné dostať sa k pacientovi oveľa rýchlejšie.

Badateľ pre rozvoj infraštruktúry pre cyklistov v Dubline

Toto je zamestnanie, ktoré si každý cyklista musí vyskúšať. Ako badateľ pre rozvoj infraštruktúry sa budete venovať tomu, aby sa mesto stalo bezpečnejšie pre cyklistov.

Vo svete plnom nebezpečenstva pre mestských cyklistov je to práca, ktorá vám umožní robiť veľa dobrého pre cyklistov. Okrem toho je zaplatená čiastkou 43 000 eur ročne!

Takže, ked´ snívate o zamestnaní spojeným s bicyklovaním, určite ho nájdete!

 

Pripravil Jooble

https://sk.jooble.org/

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár