Vincenzo Nibali sa dostal zo zranenia. Ide na Giro d’Italia 2021

Giro d'Italia 2021
Vincenzo NIbali

zdroj: Gian Mattia D'Alberto/LaPresse

Vincenzo Nibali (:tfr:) sa v sobotu postaví na štart Giro d’Italia 2021 v Turíne. Talian si pred troma týždňami zlomil zápästie na tréningu.

O účasti 36-ročného vrchára na jeho domovských pretekoch informoval tím. Na Twitter zdieľali zvučku i plagát z filmu Čeľuste. „Žralok z Messiny“ je totiž notoricky známa prezývka Vincenza Nibaliho.

Vincenzo Nibali ide na Giro:

Nibali spadol 14. apríla na tréningu v blízkosti domova vo švajčiarskom Lugane. O týždeň neskôr začala jeho aktívna rehabilitácia. Lekári z Fiorli mu pripravili špeciálnu karbónovú konštrukciu na ruku, ktorá mu má pomôcť udržať zápästie stabilizované. Vtedy ešte nebolo jasné, či Nibali dostane zelenú. Napokon mohol trénovať na trenažéri a po troch týždňoch od pádu sa postaví na preteky, ktoré vyhral dvakrát.

Skúsený Sicílčan sa však nemôže hneď radiť k favoritom na celkový triumf. Okrem toho, že na pretekoch v sezóne 2021 nepôsobil najlepším dojmom, zranenia a vypadnutie tréningu je veľký problém. Na pretekoch Tirreno – Adriatico 2021 skončil na deviatom mieste v celkovom poradí. Vo vrchárskej etape na Prati di Tivo bol až na šestnástom mieste, 1:27 min za víťazným Tadejom Pogačarom. V jeho predposlednú sezónu kariéry je jeho najväčším cieľom olympiáda v Tokiu.

Vincenzo Nibali je však známy ako jazdec, ktorý sa vie výborne pripraviť na posledný, tretí týždeň Grand Tours. Za svoju kariéru vyhral Vuelta a Espaňa 2010, Tour de France 2014 a Giro v rokoch 2013 a 2016. Na pódiu domácej Grand Tour stál v sezónach 2010, 2011, 2017 a 2019.

Nibali nie je jediný líder

V tíme Trek-Segafredo sa nachádza talentovaný šprintér Matteo Moschetti, ktorý bude bojovať v šiestich rovinatých etapách. Na Gire sa stretne so špurtérmi ako Peter Sagan, Caleb Ewan, Tim Merlier alebo Giacomo Nizzolo.

Bauke Mollema, Gianluca Brambilla či Giulio Ciccone sú vrchári zostavy. Môžu prekvapiť umiestnením v top 10 celkovej klasifikácie, ale viac hovoria o ambíciách na etapové triumfy. Talian Ciccone v roku 2019 ovládol vrchársku súťaž a vyhral kráľovskú etapu so stúpaním Mortirolo.

Zvyšok zostavy amerického tímy dotvárajú Amanuel Gebreigzabhier, Koen De Koert a Jacopo Mosca.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár