Okolo Kalifornie: Skvelý Sagan nestačil iba na tím Quick – Step

Okolo Kalifornie

zdroj: twitter.com/TeamSky

Preteky Okolo Kalifornie majú za sebou prvú etapu. Do úniku dňa sa dostala štvorica jazdcov. Floris Gerts (:bmc:), Jonny Clarke z UnitedHealthcare, Charles Planet z Novo Nordisk a Ben Wolfe z Jelly Belly-Maxxis. Pelotón však tento atak kontroloval a pustil im náskok iba  3 – 4 minúty. Snaha kvarteta skončila približne 11 kilometrov pred cieľom. Potom nastali hektické chvíle. Na čele sa ihneď usadil tím SKY a diktoval tempo. 5 kilometrov pred páskou sa do toho opreli Quick – Step, Trek – Segafredo a Katusha. Belgický tím mal kilometer pred cieľom na čele 5 jazdcov a ukazoval tak neuveriteľnú dominanciu. Túto parádnu prácu zúžitkoval Nemec Marcel Kittel (:qst:) a pripísal si tak prvý etapový triumf na pretekoch Okolo Kalifornie. Osamotený Peter Sagan (BOH) sa dokázal preštrikovať na výborné druhé miesto. Bronz získal Elia Viviani (:sky:).

Parádna práca Quick – Stepu

Prvú etapu pretekov Okolo Kalifornie doslova opanovala stajňa Quick – Step Floors. Tá sa dostala do čela tri kilometre pred páskov v pätici. Takúto presilu nemal žiaden iný tím. Jeden z členov bol i Martin Velits (:qst:). Celý tím však príkladne spolupracoval a pripravil Kittelovi (:qst:) záver ako na podnose. Nemec si s touto situáciou poradil a udržal Sagana (BOH) na chrbte.

Slováci

Na pretekoch máme 5 našich jazdcov. Najlepšie skončil Peter Sagan (BOH) a to na druhom mieste. Martin Velits (:qst:) obsadil 127. priečku. Erik Baška (BOH) skončil na 72. mieste, Michael Kolář (BOH) na 76. priečke a Juraj Sagan (BOH) na 115. mieste.

Momenty z 1. etapy:

Výsledky 1. etapy:

1.Marcel Kittel (Ger):eqs:03:45:25
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Elia Viviani (Ita):sky:
4.John Degenkolb (Ger):tfr:
5.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
6.Reinardt Janse Van Rensburg (RSA):ddd:
7.Jonas Van Genechten (Bel)Cofidis
8.Marko Kump (Slo):uae:
9.Wouter Wippert (Ned):cdt:
10.Travis Mccabe (USA)UnitedHealthcare

Celkové poradie:

1.Marcel Kittel (Ger):qst:03:45:25
2.Peter Sagan (Svk)BOH00:00:04
3.Elia Viviani (Ita):sky:00:00:06
4.Floris Gerts (Ned):bmc:00:00:09
5.John Degenkolb (Ger):tfr:00:00:10
6.Jean-Pierre Drucker (Lux):bmc:
7.Reinardt Janse Van Rensburg (RSA):ddd:
8.Jonas Van Genechten (Bel)Cofidis
9.Marko Kump (Slo):uae:
10.Wouter Wippert (Ned):cdt:

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár