1. etapa Tirreno-Adriatico 2023: Filippo Ganna ukázal časovkárske schopnosti

1. etapa Tirreno-Adriatico 2023

zdroj: https://twitter.com/TirrenAdriatico/status/1928/photo/1

1. etapa Tirreno-Adriatico 2023 bola časovka jednotlivcov na 12 kilometrov. Trať v mestečku Lido di Camaiore najrýchlejšie prešiel taliansky špecialista na boj s chronometrom Filippo Ganna (IGD). Druhý finišoval Lennard Kämna (BOH) a tretí tímový kolega dnešného víťaza Magnus Sheffield (IGD). 

Slovenský cyklista Peter Sagan (TotalEnergies) bol klasifikovaný na 105. mieste. Podľa predpokladov časovku odjazdil v kľude.

1. etapa Tirreno-Adriatico 2023

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tirreno-adriatico/2023/stage-1/today/profiles

„Pippo“ Ganna sa na trať vydal v drese národného šampióna tejto disciplíny v čase, kedy Magnus Sheffield (IGD) sedel v horúcom kresle priebežného lídra časovky. V cieli sa nachádzal už aj Slovinec Primož Roglič (TJV), ktorý taktiež mohol sledovať, ako sa jeho časová strata pri jazde Gannu neustále zväčšuje.

Napokon Ganna zajazdil čas 12 minút a 28 sekúnd, čím až o 28 sekúnd porazil Lenaarda Kämnu. Primož Roglič dostal 49 sekúnd. Avšak v porovnaní s ostatnými jazdcami na celkové poradie, je to stále solídny výsledok. V kontakte sa drží naďalej aj duo nemeckej stajne Alexander Vlasov (15. miesto; + 50 sekúnd) a Jai Hindley (BOH), ktorý skončil na 16. mieste (+51 sekúnd). dobrú východziu pozíciu má aj Portugalčan Joao Almeida (UAD), ktorý stráca na Gannu 41 sekúnd.

1. etapa Tirreno-Adriatico 2023 – výsledky

Pozrite tiež:

Zajtra je na programe druhá etapa, ktorá by mala skončiť hromadným šprintom.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár