2. etapa Okolo Langkawi 2022: Wiggins po relegácii Molana víťazom

2. etapa Okolo Langkawi 2022

zdroj: https://twitter.com/AstanaQazTeam/status/1541408/photo/2

2. etapa Okolo Langkawi 2022 bola najkratšou skúškou na 26. ročníku najprestížnejších etapových pretekov v Malajzii. Z víťazstva sa v záverečnom šprinte síce radoval Juan Sebastián Molano, no je to Craig Wiggins (ARA Pro Cycling), ktorý sa stal oficiálnym víťazom. Molana relegovali za neriadeny šprint. Druhý tak finišoval včerajší víťaz Gleb Syritsa (AST) a tretí zas Talian Jakub Mareczko (Alpecin-Deceuninck). Priebežným lídrom je i naďalej Gleb Syritsa. 

2. etapa Okolo Langkawi 2022 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-langkawi/2022/stage-2/today/profiles

Únik dňa

Do celodenného úniku sa po desiatich kilometroch etapy rozhodli vydať 7 pretekári v zložení: Jambaljamts Sainbayar, Nur Aiman Zariff (Terengganu Polygon), Didier Munayeza (Pro Touch), Andy Royan (Mula), Ratchanon Yaowarat (Thailand CT), Nik Zulkifli (Malaysia) a Marco Lumanog (Philippines). Na pelotón si maximálne vypracovali náskok troch minút. Na jeho čele pracovali najmä jazdci tímu Alpecin-Deceuninck.

Aiman Zafirr berie vrchárske body

Na stúpaní Bukit Damar (tretia kategória) diváci mohli ešte vidieť súboj o cenné body medzi jazdcami z úniku. Najviac bodov napokon zobral Nur Aiman Zariff. Druhý skončil Ratchanon Yaowarat pred tretím Marcom Lumanogom. Keďže Nur Aiman Zariff poctivo zbieral body do tejto súťaže aj vo včerajšej etape a navyše vyhral aj dnešnú prvú vrchársku prémiu (Petaseh), dres najlepšieho vrchára mu právom priebežne patrí.

Záver priniesol relegáciu Molana

Ratchanon Yaowarat bol cyklistom, ktorý najdlhšie zotrval v čele pretekov pred skonsolidovaným pelotónom. K jeho eliminácii došlo až 10 kilometrov pred cieľom, v ktorom sme mohli vidieť klasický hromadný šprint o etapový vavrín. Opäť dobré tímové zastúpenie mal Lotto Soudal, no bol to Juan Sebastián Molano (UAD), ktorý preťal pásku ako prvý. Avšak kvôli neriadenému šprintu bol relegovaný na koniec finišujúcej skupiny. Preto oficiálnym víťazom sa stal prvý porazený muž na páske – Craig Wiggins. Gleb Syritsa v žltom si vybojoval druhé miesto a poistil si tak líderský dres do ďalšej etapy.

2. etapa Okolo Langkawi 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár