Tirreno-Adriatico: Ackermann v 2. etape opäť vyhral

Tirreno - Adriatico 2020

zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 sa skončila hromadným dojazdom. V ňom vyhral Pascal Ackermann (BOH) a získal druhé víťazstvo na „Pretekoch dvoch morí“.

2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 viedla od Camaiore cez známe turistické mesto Pisa po trase dlhej 201 kilometrov. V rekreačnom meste Follonica sa ale opäť šprintovalo. Nenarušilo to ani krátke stúpanie 13 km pred cieľom. Na jazdcov si dnes v západnom Taliansku počkalo pekné počasie s miernym vetrom.

2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 – profil:

2. etapa Tirreno Adriatico 2020
2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 | zdroj: tirrenoadriatico.it

Do úniku dňa sa dnes dostali Marco Canola (Gazprom – RusVelo), Nicola Bagioli (Androni Giocattoli – Sidermec), Umberto Orsini (Bardiani-CSF-Faizanè) a Edoardo Zardini (Vini Zabù – KTM). Po prvotnom väčšom náskoku sa väčšinu etapy držal ich odstup od pelotónu na dvoch minútach. Šprintérske celky BORA – hansgrohe a UAE-Team Emirates úspešne viedli pelotón.

Na jedinej vrchárskej prémii dňa bral 5 bodov Bagioli, ale neohrozil vedúcu pozíciu Nathana Haasa (COF), ktorý body zbieral vo včerajšom úniku.

Ako posledný odolával Orsini, ale bolo isté, že sa bude šprintovať v hromadnom dojazde. Pohltený bol 15 km pred cieľom.

Na krátkom stúpaní 13 km pred koncom sa nič nedialo, na čele boli tímy Deceuninck – Quick Step, CCC pre šprint, ale aj INEOS pre celkové poradie, aby chránili svojho lídra Gerainta Thomasa (:ins:) do hranice ochrannej zóny 3 km pred cieľom. Po celej ceste boli rozťahané šprintérske vlaky.

5 km pred cieľom zaútočil Paul Martens (:tjb:). Potom balík natiahol tím INEOS a ihneď dostihol Nemca. Na čele bol potom aj Alpecin-Fenix, pre Tima Merliera (Alpecin-Fenix) natiahol tempo Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix). Prichídzali cesty s kruhovými objazdami a nebolo času dostať sa do ideálnej pozície.

Posledné 2 kilometre a finále

Najlepšie mal pripravený vláčik Quick Step, do prvého kilometra vstupoval za Dowsettom (:isn:). Ako prvý začal šprintovať 400 metrov pred cieľom rozbiehač Florian Sénéchal (:dqt:). Po ňom, 250 metrov pred cieľom, sa na celej šírke cesty nachádzali závereční šprintéri. 150 metrov pred páskou začal spoza Davide Balleriniho (:dqt:) šprintovať Pascal Ackermann (BOH), prešiel cez medzeru a ocitol sa na vzduchu. Bol to rýchlostný súboj. Po Nemcovi o malú chvíľu nastúpil Fernando Gavíria (:uae:).

Najrýchlejší však dnes bol opäť Pascal Ackermann (BOH). O dĺžku kolesa porazil Gavíriu. Ten bol pri svojom šprinte zablokovaný z oboch strán Ballerinim a Ackermannom, a musel na moment spomaliť, aby sa pri zmene smeru vyhol pádu. Tretie miesto bral Rick Zabel (:isn:).

Cieľová fotografia. Ackermann, za ním Gavíria | zdroj: twitter.com/TirrenAdriatico

26-ročný Pascal Ackermann vyhral po včerajšom fantastickom technickom šprinte svoju druhú etapu na Tirreno-Adriatico 2020. Je celkovým lídrom pretekov. Zajtra sa modrý dres zmení, keďže na programe je kopcovitá a klasikárska etapa.

Pascal Ackermann po etape:

„Myslím si, že počas celej sezóny som bol veľmi silný, ale nemal som šťastie a až tak som neveril svojmu vlaku. Niečo mi chýbalo, ale teraz už vidíte rozdiel. Bol to rozdielny šprint [po včerajšku, pozn. red.], bol to pre mňa dlhý šprint, bol som príliš skoro na vetre, potom som sa zaradil a potom som si povedal, aby som do toho išiel a uvidel, kam zájdem. Napokon z toho bola perfektná dĺžka až na čiaru. Na sobotu [ďalšiu šprintérsku príležitosť, pozn. red.] sa teším. Zajtra si trochu oddýchnem, lebo je v pláne ťažká etapa. Musím sa ešte trochu zotaviť, lebo minulý týždeň som bol chorý, bol som len raz na bicykli,“ povedal Ackermann pre oficiálne televízne vysielanie.

2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 – výsledky:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH05:01:53
2.Fernando Gaviria (Col):uae:
3.Rick Zabel (Ger):isn:
4.Davide Ballerini (Ita):dqt:
5.Tim Merlier (Bel)Alpecin-Fenix
6.Davide Cimolai (Ita):isn:
7.Lorrenzo Manzin (Fra)Total Direct Energie
8.Luca Pacioni (Ita)Androni Giocattoli-Sidermec
9.Florian Vermeersch (Bel):lts:
10.Mike Teunissen (Ned):tjb:

2. etapa Tirreno-Adriatico 2020 – priebežné celkové poradie:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH07:59:28
2.Fernando Gaviria (Col):uae:0:08
3.Magnus Cort (Den):efd:0:16
4.Rick Zabel (Ger):isn:
5.Davide Cimolai (Ita):isn:0:20
6.Lorenzo Manzin (Fra)Total Direct Energie
7.Imerio Cima (Ita)Gazprom – RusVelo
8.Silvan Dillier (Swi):alm:
9.Florian Senechal (Fra):dqt:
10.Luca Pacioni (Ita)Androni Giocattoli – Sidermec

 

Zdroj: tirrenoadriatico.it

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár