3. etapa Okolo Langkawi 2022: prvý horský dojazd ovládol Ivan Sosa

3. etapa Okolo Langkawi 2022

zdroj: https://twitter.com/Movistar_Team/status/153296/photo/2

3. etapa Okolo Langkawi 2022, kráľovská, priniesla prvý horský dojazd v nadmorskej výške vyše 1600 metrov. Z víťazstva sa radoval Kolumbijčan Ivan Sosa (MOV), ktorý o 19 sekúnd porazil Hugha Carthyho (:efn:). Vrchársku dvojicu na pódiu doplnil Einer Rubio (MOV). Novým priebežným lídrom je Ivan Sosa, ktorý zo žltého dresu vyzliekol Gleba Syritsu (AST). 

Reakcia víťaza:

„Som veľmi šťastný z tohto víťazstva na konci komplikovanej sezóny. Chcel som skončiť na vysokej úrovni. V roku 2017 som absolvoval Le Tour de Langkawi, ale nie Genting Highlands. Toto je skutočne ťažké stúpanie. Spolupracovali sme dobre s Hughom Carthym. Našiel som príležitosť na zaútočenie kilometer pred cieľom.“

3. etapa Okolo Langkawi 2022 – priebeh

Profil:

https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-langkawi/2022/stage-3/today/profiles

Štart:

Piati odvážlivci

Po úvodných desiatich kilometroch si to do čela pretekov nasmerovali traja pretekári. Konkrétne išlo o šprintéra Eduarda Michaela Grosu (Drone Hopper), najlepšieho vrchára Nura Aimana Zariffa (Terengganu Polygon) a Kanea Richardsa (ARA Sunshine Coast). Neskôr sa k nim pripojilo duo v zložení Carter Bettles (ARA) a Kongphob Thimachai (Thájsko). Na pelotón si toto kvinteto vypracovalo náskok maximálne 6 minút.

Každý za tým svojím

Najväčším motívom Eduarda Michaela Grosu ísť do úniku boli tri šprintérske prémie, ktoré všetky ovládol. Na druhej strane, incentívou pre Nura Aimana Zariffa boli zase dve vrchárske prémie druhej kategórie. Taktiež ich obidve vyhral.

Prichádza stúpanie

Najdlhšie pred pelotónom z celodenného úniku vydržali Kane Richards a Carter Bettles, no aj tí boli pohltení. Udialo sa tak až 7 kilometrov pred cieľom, kedy hlavná skupina favoritov bola úplne rozbitá. Dôvodom bol frontálny útok od dvojice Ivan Sosa a Hugh Carthy. Sekundovať sa im snažil Andrey Zeits (AST), no na méte 5 kilometrov do cieľa mu došli sily.

Carthy vs. Sosa

Boj o etapový vavrín sa zmenil na súboj vo dvojici medzi Britom a Kolumbijčanom. Dlho to vyzeralo, že do cieľa obaja skvelí vrchári prídu pospolu, no v záverečnom kilometri Ivan Sosa nenechal nič na náhodu a razantne zaútočil. Jeho útok bol až prisilný na Hugha Carthyho, ktorý sa tak musel v cieli uspokojiť s druhým miestom. Tretí finišoval Einer Rubio s viac ako dvojminútovou stratou.

3. etapa Okolo Langkawi 2022 – výsledky

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár